Arbeidsgruppe mener vi kan dra på festival i sommer

Sommerens festivaler kan gjennomføres med risikoreduserende tiltak. Det mener en arbeidsgruppe nedsatt av kulturminister Abid Raja (V).

En arbeidsgruppe mener det er grunnlag for å gi tommel opp for blant annet å arrangere Fæsterålen i 2021.  

Kultur

– En kombinasjon av vaksinering, hurtigtesting, helsepass og andre etablerte smitteverntiltak er oppskriften for å kunne gjennomføre store festivaler i sommer, mener «sommergruppen».

Konklusjonen er at store arrangementer kan gjennomføres uten større smitterisiko enn i samfunnet for øvrig, skriver Aftenposten.

Det kan være gode nyheter for Fæsterålen. Som VOL skrev for en tid tilbake, jobbes det aktivt for at Fæsterålen i 2021 skal bli en realitet.


– Det blir den største Fæsterålen noensinne

Siden det ikke ble Fæsterålen i fjor, satser arrangøren Deadline på en heidundrandes festival i år.


Nå som sommergruppen har levert sin anbefaling, skal helsemyndighetene vurdere innholdet. Så skal regjeringen bestemme hvilke regler som vil gjelde for festivalene i sommer. Regjeringen legger stor vekt på rådene fra helsemyndighetene.

Kulturminister Abid Raja (V) sier i en pressemelding at situasjonen fortsatt er uforutsigbar.

– Vi er mange som håper at sommeren skal bli så normal som mulig, men det er flere faktorer som spiller inn. Jeg er glad for at sommergruppen er innstilt på fortsatt å gjøre en jobb fremover, sier Raja.


MGP-vinner TIX til Fæsterålen

Han knuste hard konkurranse i årets MGP og vant. Lørdag 28. august 2021 står han på scenen på Fæsterålen klar for å lage fest.


(©NTB)