Hva gjør en hvis Melodi Grand Prix blir avlyst?:

40 favoritter fra historien

Hva gjør en hvis den internasjonale Melodi Grand Prix blir avlyst? En setter seg ned og lager favorittliste fra de internasjonale finalene fra 1956-2019.

Jahn Teigen fikk sin beste plassering internasjonalt med "Do re mi" i München i 1983. Hva som ville skjedd om "Optimist" hadde vunnet den norske finalen i 1898, det er en annen historie. Her er han flankert av koristene fra 1983. Anita Skorgan, Mette Aamot, Nina Bayer og Siri Lenning Frømyr.   Foto: Inge Gjellesvik / NTB / NTB

Kultur

En skal ikke kalle Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest (MGP/ESC) for årets høydepunkt, men det har vært et fast innslag i livet siden Jahn Teigen sang "Do re mi" i 1983. Med inntoget til YouTube har også de gamle finalene fra svunnen tid blitt enda mer tilgjengelig enn før, og horisonten har kunnet utvide seg.