Hærens Musikkorps frir til gamerne

Hærens Musikkorps skal fylle Kulturfabrikken Sortland med spillmusikk fra spill som Zelda og Super Mario, som både vil appellere til nye og gamle gamere.

  Foto: Hærens musikkorps

Hans Petter Vabog, major og korpssjef i Hærens musikkorps.  Foto: Hærens musikkorps

Kultur

28. september tar Hærens Musikkorps steget inn i spillenes verden. Dirigent Andreas Patrik Hansson må lede musikkorpset gjennom kjent og kjær spillmusikk på en helt ny måte.

– Vi er så heldig å få teste ut prototypen av spillet "Let's Play", som er et musikkspill hvor protagonisten er dirigenten selv. Utvikleren er inntil videre anonym, men det vi vet er at det inneholder fantastisk musikk fra spill som Zelda, Mario, Final Fantasy, Uncharted, Halo og mye mer, sier major og korpssjef i Hærens musikkorps, Hans Petter Vabog, i en pressemelding.

– Høy nostalgifaktor

De aller fleste har en eller annen gang i livet plukket opp en spillkonsoll og kjent hvordan spillverdenens magi drar oss inn i den virtuelle verdenen. Det er dette Hærens musikkorps ønsker å skape med Let’s Play, hvor flere av Nordens beste komponister og arrangører har arrangert musikken for anledningen gjennom ni måneder.

Korpssjef Vabog tror nostalgifaktoren vil bli skyhøy.

– Denne opplevelsen ønsker vi selvfølgelig å dele med deg som publikum. Vi kan love en variert bukett med masse episk, vakker og spennende musikk – alt pakket inn i en 16-bits retroinnpakning jeg tror både unge og gamle gamere kan finne nostalgisk, sier han.