Trompet-virtuos på Bø-besøk

Topp stemning med Ole Edvard på besøk i Bøhallen!

Ole Edvard Antonsen i Bø lørdag kveld.  

Kultur

Bø Musikkforening feirer sitt åttiårsjubileum. Det blir behørig markert. Denne kvelden ble det feiret i godt samarbeid med Ole Edvard Antonsen. Med nærmere 250 reisedøgn over hele verden er det vanskelig å bestride at Antonsen er en stjerne av internasjonalt format. Musikkforeninga åpner showet aleine, sammen med sin faste dirigent Øystein Lunde Ingvaldsen. Det høres fort at korpset er skjerpa - det låter både tight og reint. Jeg har aldri hørt det bedre.

Konserten åpner med Bø Musikkforening i fokus, sammen med gode lokale solister. Både Lunde Ingvaldsen selv på trombone og Skjalg Bjørstad på trekkspill skaper god stemning, og imponerer med sine ferdigheter. Deretter kommer det en avdeling med klassiske svisker og greatest hits, der Ole Edvard viser fram virtuose tekniske evner, blant annet i et halsbrekkende variasjons-stykke.  Musikkforeninga er en god medspiller, og støtter stjerna på stødig vis. 

Deretter følger det en avdeling der Ole Edvard spiller sammen med sitt faste band og stort sett uten musikkforeninga. Her spiller han stykker fra det han selv karakteriserer som "Musikalske Landskap". Mye av dette stoffet fremstår som kjedelig og intetsigende. Bandet er udynamisk, og selv om Antonsen er drivende teknisk dyktig, viser han i dette stoffet av og til en svakhet improvisatorisk. Tunge og dvelende synth-partier blir også etterhvert ganske overveldende og endimensjonalt. Noen høydepunkter er der likevel også i denne avdelingen, spesielt i det stykket som het "Svalbard". Med morsomme effekter og godt samspill med musikkforeninga ble dette nummeret drivende og forrykende. Og gode og underholdende historier bidrar til ei særdeles trivelig og gemyttelig stemning. 

Underholdningsverdien steg imidlertid betraktelig når Ole Edvard inviterte Skjalg Bjørstad opp på scenen for å gjøre et nummer sammen. I "Mikkel", ei låt dedikert til Antonsens sønn, duellerte de to musikantene mot hverandre. Bjørstad hadde fått materialet kvelden før, men det hørtes ikke sånn ut! De to ekstremt kapable musikerne utvekslet en liten vennskapelig musikalsk kamp, og i mine ører gikk Bjørstad seirende ut - med en vanvittig musikalitet og en utrolig teknisk virtuositet. 

Men når alt kom til alt var det Antonsen denne kvelden handlet om. Når han avsutter kvelden, sammen med musikkforeninga og sitt eget band tror jeg alle 600 i publikum er enig om det har vært en fantastisk kveld. Men for meg er det fortsatt usikkert hvem som var den største stjerna denne kvelden. Verdens-stjerna Ole Edvard eller vår egen Skjalg Bjørstad. Trivelig var det uansett!