Slipper singel om tabubelagt tema

Kulturell misunnelse er tema for Ingvild Østgårds nye låt.

Ingvild Østgård (fremst) kommer med ny singel mandag.  

Easy Ingvild Østgårds nye singel.  

Kultur

I morgen mandag 5. november slipper den unge og fremadstormende Ingvild Østgård fra Stokmarknes sin nye singel, som har fått navnet «Easy».

Det gjør hun i samarbeid med Diamond Club, og med Haakon Aaltvedt - også han fra Stokmarknes - som produsent.

Diamond Club er et nytt konsept fra det norske plateselskapet Brilliance – med fokus på singelutgivelser av nye og spennende navn. Selve releasekonserten blir på  Mono i Oslo Torsdag 22. November.

Tabu-tema

Singelen tar opp et tabubelagt tema om misunnelse innen det kreative.

Her forteller Ingvild om opphavet til låten:

- «Easy» oppstod av seg selv og uten «agenda». Som låtskriver er jeg opptatt av at sangtekster skal være åpne for egen tolkning og at man som publikum skal kunne gjøre dem til sine egne. Jeg synes generelt det kan være skummelt å snakke for mye om tekst. Men etter hvert som denne låten tok mer form kom jeg til å tenke på at dette er kanskje et tema som jeg kan driste meg til å snakke litt høyt om, et privat tema som det sjeldent snakkes om, sier artisten.

- Låta handler om den blandingen av beundring og misunnelse som kan oppstå når man ser eller hører noe man syns er uforskammet bra, fortsetter hun, og forklarer:

- Jeg tror dette er noe som alle med ambisjoner, og som har en iver eller lyst til å bli gode innenfor et felt kan kjenne seg igjen i. For mange er misunnelse et tabubelagt tema eller ord, for meg kommer den alltid sammen med en stor dose beundring hvor jeg unner vedkommende alt godt. Jeg ser på følelsen som inspirasjon, selv om det i øyeblikket kan kjennes som et stikk.