I hele ti år har nyttårsrocken blitt arrangert på rødskolen på Sortland. Men det er ellevte gang til sammen at nyttårsrocken arrangeres.

Nyttårsrocken blir arrangert så nært nyttåsaften som mulig, sik at de som er hjemme på nyttårsferie kan få med seg konsertkvelden.

- Det er en tradisjon som ikke kan brytes. Det er folk som etterlyser, og det forventes at det arrangeres akkurat slik som BlaBlafestivalen, kan Mikael G. Stoltze fortelle.

Han er godt kjent i musikkmiljøet på Sortland og i Vesterålen.

Nyttårsrocken blir sett på som er grei avslutning på ferien.

I år er det band fra Narvik også, og det er tilsammen ni band på scena mandag - det er flere enn før.

- Det er mye arbeid og dugnad som skal til for å få til nttårsrocken. Det går flere timer til opp og -nedrigging, forteller rockemotor Øystein Bjørstad Lindbeck.

- Vi har fått et samarbeid med uKultur i Narvik, der band i fra Sortland har spilt i Narvik, og nå to band i fra Narvik spiller i Sortland, kan Lindbeck fortelle.

- Vi ser jo at ungt blod kommer inn i musikkmiljøet på Sortland, men vi kan også på slike arrangementer se de gamle veteraner, legger han til.

Et av bandene som spilte på Nyttårsrocken er bandet S.A.L.T, som er kun to uker gammelt.

- Vi har alle hatt forskjellige musikkprosjekter i flere år, men dette er første året sammen, kan gutta fortelle. Så langt - og på nyttårsrocken - spilte de coverlåter.