Fargespill er musikk brakt til landet av barn og unge fra mange verdenshjørner hadde vi nær sagt, i allefall fra 25 nasjoner. Små musikalske perler fra barnas hjemtrakter blir kombinert med norsk folkemusikk og fine arrangementer og dermed får vi adskillig mer enn dette egentlig er basert på, nemlig enkle biter av barnesanger, bånsuller og sangleker. Resultatet blir et gedigent spekter av musikk bestående av kor, barnestemmer, hardingfele, elektronikk ofte i herlig, men strukturert mølje. Pakket sammen og presentert av et dyktig band med et lydbilde på størrelse med Bergen og omegn så blir det topp musikk.

En kommer litt i tanker om lignende prosjekt med Brazz Bross som har involvert musikkskolebarn i afro, folkemusikk og improvisasjon. Snåle mi jente, som Fargespill fremfører, minner også sterkt om Arild Andersens Sagn med Kirsten Braaten Berg, men det var jazz, Fargespill ligger mye mer over i grenselandet mellom populær- og folkemusikk.

Musikere: Harald Dahlstrøm-tangentinstrumenter, Yngve Ådland-gitar, Ole Hamre-trommer og perkusjon, Jaser Sayn-djembe og darabouka, Erlend Fauske-gitar, bass, tangentinstrumenter og programmering, Håkon Høgemo-hardingfele, Øystein Fosslihagen-fele, Jon Heinke-overtonesang. Også en mengde barn ledet av trommeslager Ole Hamre og Sissel Saue.

Hamre har vi hørt før på jazzskiver fra Bergenstraktene, og mange vil sikkert huske de smågale konsertene med Fliflet/Hamres energiforsyning. Her finner vi Ole Hamre i et sosialt engasjement med navn Fargespill, en institusjon som forener barn og unge i skapende musiserende virksomhet. Vestafrikansk strupeperkusjon, rap, beatboxing, arabisk kvarttonesang, klappeleker og kjærlighetssanger møter norsk folkemusikk som i Gjendines bånlåt og Snåle mi jente.

Dette opplegget Fargespill er noe som nå er startet flere steder i landet. De tar tak i flyktningebarn og bruker deres musikalske ressurser til gode for alle. Resultatet er trygge og gode barn fordi de får delta i skapende virksomhet med andre. Topp tiltak, og konsertene må være litt av en opplevelse.