Ordene tilhører legenden Jackson Browne etter å ha opplevd El Cuero på Norwegian Wood i 2010. Han er ikke den eneste som har latt seg imponere av Kristiansunds store sønner. Siden oppstarten i 2005 har El Cuero gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine konserter og album. Med røtter i amerikanske rocken har bandet de siste fem årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og kommet opp med en musikalsk form de er ganske alene om – en form de også utfører til fingerspissene.

El Cuero har to kritikerroste album bak seg. “El Cuero” fra 2007 og “A Glimmer of Hope” fra 2008. Albumene høstet strålende kritikker i alle landets aviser, og skaffet bandet et renome som et av landets heiteste live band.

Og det er mer i vente. Denne våren slipper El Cuero sitt tredje album, et album som for alvor kommer til å plassere dem i norsk rocks elitedivisjon. Innspilt i Velvet Recordings i Spydeberg har Lars Håvard Haugen nok en gang holdt i produsent-tøylene – og det med et nærmest sensasjonellt bra låtmateriale å jobbe med. En liten pause fra utgivelser og turnering har nemlig gjort at fokuset på låtskrivingen er enda mer spisset enn før, og med en sedvanlig tøff produksjon nærmest skriker de nye låtene etter å bli spilt live. Plata er mikset i Los Angeles av Grammy-vinner David Bianco, som tidligere har jobbet med Bob Dylan, AC/DC og Ozzy Osbourne. Det ligger store forventninger i lufta til det nye albumet, og mye ligger til rette for at El Cuero skal ta enda større steg i året som kommer.