Plata er resultatet av Knut Eriks drøm og resultatet er blitt en drøm. Den heter da også Reverie, sier Ola Bremnes, daglig leder i det nord-norske plateselskapet Spell musikk AS som står bak utgivelsen.

På plata finner du åtte stykker for kontrabass og klaver, komponert av den italienske komponisten, dirigenten og bassvirtuosen Giovanni Bottesini (1821-1889).

En av verdens fremste

– I dag regnes Knut Erik Sundquist for en av verdens ledende, klassiske kontrabassister, Arve Tellefsen har kalt han den aller beste, sier Bremnes. For 33 år siden var Sundquist bare en 16-åring fra Tromsø på Interrail som tilfeldigvis kom over denne musikken i ei platesjappe i Brighton. Det skulle forandre livet hans:

Han reiste øyeblikkelig til Wien, kjøpte seg en bass og henvendte seg direkte til plateartisten, professor Ludwig Streicher for å studere med mesteren. Der ble han i seks år, forteller Ola Bremnes.

Sjarmerer publikum

Etter seks år i Wien, vendte Sundquist nesen hjem. Han har siden levd av å spille kontrabass, både som soloartist og medspiller i store og små ensembler og med verden som arbeidsplass.

– Knut Erik sjarmerer publikum i senk med sitt virtuose og fandenivoldske spill.

Det er snakk om å gi alt! Kjell Hillweg har titulert ham som en skikkelig «rabbagast» i norsk musikkliv, og det er sagt i aller beste mening, sier Ola Bremnes.

Knut Erik Sundquist har aldri glemt hva som satte ham i gang; Drømmen om en dag å lage sin egen plate med Bottesinis herlige komposisjoner lå der hele tiden. Nå er det gjort!

Drømmen blir virkelig

– Drømmen ble virkeliggjort i Harstad kulturhus våren 2010 sammen med den briljante pianisten Nils Mortensen. Det tette og frodige samspillet mellom de to setter ny standard. «Reverie» er produsert av Tony Harrison og Stephen Frost, to ringrever innen sjangeren. Omslaget er ved mesterfotografen Trym Ivar Bergsmo, design ved Svein Spjelkavik fra God Strek. I bookleten finnes trespråklig informasjon om både Bottesini , Sundquist og mer til. Albumet er blitt svært vakkert og står så avgjort i stil med det overdådige innholdet, sier en stolt platedirektør.

– CDen må gjerne nytes med et glass god rødvin eller champagne. Forresten champagne passer kanskje aller best her. Reverie betyr drøm. Jeg nøler da heller ikke med å slå fast at dette er blitt en drøm av ei plate, sier Bremnes.

Plata slippes fra selskapet først fredag 12. august, men allerede under Musikkfestukas Basspub tirsdag 9. august på Picadilly i Bodø blir det et eksklusivt førslipp.