Kåre Kolve har en lys og lett tone i hornet og musikken kan best beskrives som nordisk jazz, den får oss til å tenke på ting vi har hørt før. En kunne sagt det var musikken til John Taylor, Bobo Stenson, Lars Jansson eller kanskje også til en viss grad Garbarek, men allikevel er det Kåre Kolve. Låtene er melodiske og kanskje litt mer kompliserte enn vanligvis i den forstand at Kolve unngår det vanlige opplegget med melodi, improvisasjon og avslutning på låtene. Og når de har fått navn som Glacier Song, 3. Fossen, Marits Kveldssang og Finsesvingen så skjønner en at det er fjellet og naturen som inspirerer. Kanskje har nasjonalromantikken aldri forlatt oss?

Kåre Kolve har spilt med en rekke artister og på mange plater deriblant finns han stemme på fire skiver med Lava og to med Mezzoforte. Tekniker på denne innspillingen er Jan Erik Kongshaug.

Bandet består av Kåre Kolve-sopran og tenor sax, Espen Berg-piano, Jo Fougner Skaansar-bass og Magnus Forsberg-trommer. En legger raskt merke til pianisten, han er aktiv og frempå, forfriskende og uvanlig.