Neste uke braker det løs med prosjektuke for elever i Sortland kulturskole og musikklinja ved Sortland videregående skole.

– Tema for uka er lyden av verdensrommet, og elevene skal få undervisning av det anerkjente «Alpaca ensemble» fra Trondheim, skriver Sortland videregående skole i ei pressemelding.

NyMusikk-uka er et samarbeid mellom de to skolene og nyMusikk Nordland.

I tillegg til at alle elevene skal ha workshops i løpet av uka, vil Alpaca ensemble holde en offentlig konsert på Kulturfabrikken som har tittelen «The sky opens twice» på tirsdag.

Det blir også foredrag og mini-konserter med lokale lærere.

–Etter tre intense dager med workshops og øving, viser elevene fram resultatene i to ulike konserter på onsdag, ifølge pressemeldinga.

Temaet for de fleste av workshopene er lyden av verdensrommet, og selv om det er lufttomt der ute, er vi sikre på at elevene vil fylle forestillingen med nye og spennende uttrykk, lyder og klanger. Blant annet har elevene jobbet med musikk av Björk og David Bowie. Det blir også presentasjon av dramaverksteder og danseworkshops.

Konserter:

· Tirsdag 8. nov i Møysalen: The sky opens Twice, Alpaca ensemble med Eirik Hegdal og Thea Ellingsen Grant.

· Onsdag 9. november på Sortland bibliotek: Musikalsk eventyrstund med Sortland unge strykere

· Onsdag 9. november i Møysalen: Lyder av verdensrommet, avslutningkonsert med elever fra Sortland kulturskole og musikklinja ved Sortland VGS.