Rune og Rita Ørnes kaller nemlig ikke sin debutcd ”Dele livets ord” for en lovsangsplate.

Platen er en blanding av lovsanger og sanger med et tydelig fokus på Guds plan, sier Rune Ørnes. Tekstene formidler evangeliet, vår stilling framfor Gud og Hans farshjerte for oss. Og ikke minst erfaringen av at Guds rike består av rettferdighet, fred og glede i Den Hellige Ånd, legger han til med begeistring. En begeistring som har sin grunn i deres dype ønske om å dele livets ord med Norges befolkning.

Guds kraft til frelse

I slutten av juni kommer platen ut for salg. Den inneholder 12 sanger på til sammen i overkant av 50 minutter. Ettersom intensjonen er å dele Guds ord og evangeliet, håper Rune at platen vil bli tatt godt imot. Med Rune som låtskriver og Rita som konsulent og sanger, er dette et prosjekt de har fått gjøre sammen.

– Kan du fortelle litt om hvorfor dere velger å gi ut denne platen fra ”egen lomme”?

– Evangeliet er Guds kraft til frelse. Det gjør at vi, som alle kristne, har et oppdrag i å gå ut med budskapet om Guds kjærlighet til alle mennesker. Derfor velger vi å satse litt, for å gjøre forkynnelsen tilgjengelig. Det startet med at jeg ble mer og mer glad i sanger som formidler dype sannheter fra Guds ord. Ved å synge slike sanger, forkynner en til seg selv. Og da skapes det tro og begeistring! Så begynte jeg å skrive sanger selv. En god måte å formidle det budskapet så lå på mitt hjerte. Og nå er det blitt plate av det, sier Rune.

Hele landet

Han forteller videre at han og Rita opplever å være en del av det felles oppdraget Gud har gitt sitt folk. Nemlig å formilde evangeliet ut til hele landet.

– Gjennom å reise til nye plasser med evangeliet, opplevde jeg det riktig å skrive sanger om oppdraget. Herren er med når vi går, og jeg tror tekster om hans plan kan styrke og oppmuntre oss i oppdraget vårt for Gud, forklarer Rune.

– Så det du sier er at det er Gud som har regien på dette prosjektet?

– Ja, det opplever jeg helt klart. Da jeg begynte å skrive sangene i oktober 2010 kom tekster og melodier forbausende lett. På ganske kort tid, fra oktober til februar i år ble sangene til. Jeg har hele tiden opplevd at jeg fikk sangene med en hensikt, men jeg tenkte ikke umiddelbart at det skulle bli til en CD, sier Rune.

Lydstudio

Etter å ha skrevet sanger noen måneder, fikk Rune ved en tilfeldighet kontakt med et Andøy Lydstudio. De ville svært gjerne hjelpe ham med å få sangene ut på plate.

– Jeg tok da kontakt med lovsangsbandet ”GRACE” som villig stilte opp med gode sangere og musikere og ble med på prosjektet. Dette har vært en innspilling hvor vi har blitt rikelig velsignet og hvor vi opplever at Gud underveis styrer prosjektet. Mange har velvillig bidratt og stilt opp. Hele tiden har Gud tenkt lengre enn oss og velsignet oss mer enn vi kunne forventet, forteller Rune takknemlig.

Profetisk uttrykk

– Så du sier egentlig at platen er et profetisk uttrykk fra Gud til oss i denne tid?

– Ja, det opplever jeg. Det er et tydelig fokus på evangeliet og Jesus Kristus som vår frelser og Herre. Konsekvensen av at vi har mottatt denne kjærligheten er at ønsker å dele den med flere. Hvert menneske er skapt med en hensikt. Alle er skapt for å leve livet som Guds barn og til ære for Han, forteller Rune.

– Siden det er så klart fokus på evangeliet må jo dette være en god gaveidé?

– Jeg tror ikke Gud har gitt oss disse sangene for at platene skal støve ned på et lager. Evangeliet skal ut til alle mennesker, og nye sanger er noe Gud gjør i denne tid for å berøre mennesker med sin kjærlighet. Platen er, på linje med bøker som formilder evangeliet, en god ting å gi til familie og venner. Det er evangeliet som er Guds kraft til frelse. Det er ikke frelse i noen andre enn Jesus Kristus. Det er vi helt tydelig på, avslutter Rune Ørnes.

Bibeltro

Rune er født og oppvokst i Vesterålen mens Rita er lofotværing. De traff hverandre under en korhelg i 1993 og tre år senere ble det ekteskap. Rune er utdannet lærer mens Rita er sykepleier. Begge har trodd på Jesus fra barndommen. Gjennom livet har troen på Bibelen og tilliten til Jesus blitt dypere og sterkere. De har sett så mange eksempler på hvordan Guds kjærlighet i Jesus forandrer mennesker. Da de flyttet til Sortland i 2000 ble de engasjert i menighetsarbeid i Kristent Fellesskap, og vokste raskt inn i en lederfunksjon. Deres glede, iver og mange talenter har vært til stor velsignelse.

I dag bor de i Øksnes, og har fire barn. De står i spissen for et omfattende menighetsarbeid, og er engasjert på flere steder. Rune og Rita brenner for å spre kunnskapen om Jesus til alle mennesker, og har en spesiell oppgave i å arbeide på Nordkalotten. Sangene på denne CD’en forteller mye om hva de har på hjertet!