Det gjør han ved hjelp av gitar og gitarsynthesizere, klarinett, litt sang og plystring. Musikken er meget vakkert arrangert ulikt mye annet som gies ut av jazzmusikk i Norge i dag. Den er smakfullt velpolert med og har noe lett gjenkjennbart ved seg. Man får et inntrykk av at det er en helhet og sammenheng i låtene.

Kremen på denne musikalske kaken blir den tysk/svenske Djamila Skoglund-Voss som synger egne tekster. Hun har en lys og vakker stemme som overrasker stort. Det er nesten som å høre Amanda Parsons fra den gamle engelske progrockgruppen National Health. Sangstemmen til Djamila er ofte dubbet med gitar, klarinett eller plystring, noe som gir et luftig og lett preg på det hele. Flerspors sang bidrar også til et eget preg.

Plystring er det ikke ofte en finner på plater, Jørn gjør det fint på låten Uncertain Steps. Han har også en deilig varm og myk tone i klarinetten, et instrument en hører altfor sjelden. Likeledes så synes vi nesten å høre gamle Genesis i gitarkompet her og der og bruken av gitarsynther gir et gammelt svevende preg på lydbildet. Samtidig er det langt fra slik at det får et kunstig og maskinelt preg, det høres nokså akkustisk ut allikevel selv om her er en del synth i bruk. Jørn Skogheims gitarimprovisasjoner er kanskje ikke de mest spennende, det går ofte litt for raskt i svingene for Jørn, han spiller for fort, men det generer oss ikke. Det er tre fire år siden musikken ble spilt inn. Han har sikkert perfeksjonert teknikken nå.

Jørn Skogheim har som låtskriver og arrangør laget ei meget lyttervennlig plate samtidig som den har mye å gi. Duoen Jørn og Djamila har gitt oss noe helt eget, vakkert, spennende, komplisert, lett og vanskelig på samme tid. Men vi skal ikke glemme kompet som består av BWM ­trioen som for ti år siden blei trukket frem i Mode 2000 som meget lovende. Ikke uten grunn, de spiller meget fint her og trommisen er superb. Kompet er Roger Williamsen på 6 strengers el bass, Klaus Blomvik-trommer og Bent Moen fra Shining på piano og synther.

Dette er Jørn Skogheims tredje CD, den første var med et større ensemble og het Above Water, vi har bare hørt denne siste. Lurer du på hvor han har det fra så er en bitteliten del av svaret Sørreisa hvor han bodde under oppveksten.