Som Andøyposten og VOL har skrevet tidligere, kommer Violet Road til Idrettshallen på Andenes, Bjørn Eidsvåg kommer til Melbu kirke, mens Lars og Ola Bremnes kommer til Zoar i Øksnes fredag 5. september. Dette er en del av 50-årsjubileet til Sortland Entreprenør.

Lørdag 6. september møtes alle artistene i Kulturfabrikken på Sortland.

Åpent for alle

Alle konsertene er åpne for publikum og mandag legges billettene for konserten på Andenes ut for salg. Arrangementene skjer i samarbeid med Andenes IL, Melbo IL, Morild og Sortland IL.

– Vi har oppdrag og ansatte fra hele Vesterålen. Istedenfor å reise til London, vil vi feire hjemme og gi noe tilbake til befolkningen og det frivillige i Vesterålen, sier Oddbjørn Toften i SE-gruppen.

Bredt tilbud

Firmaet har 100 ansatte og regner med rundt 300 deltakere i jubileumsfeiringen. Fredag 5. september må de ansatte velge om de vil dra til Melbu, Øksnes eller Andenes. Der blir det forskjellige arrangement, som tur med «Brødrene» til Trollfjord i Hadsel, rib-tur i Øksnes eller Highland Games og Romskipet Aurora i Andøy.

– Billettene til konsertene i Øksnes og Melbo vil bli lagt ut når de ansatte har gjort sine valg ettersom det er litt begrenset plass disse stedene. Idrettshallen på Andenes har god plass. Derfor legger vi billettene ut for salg, sier arrangementsansvarlig Svein Spjelkavik i God strek AS.

Penger i klubbkassa

På Andenes er det Andenes IL som stpår som arrangør for konserten med Violet Road. Klubben får halvparten av billettinntektene og ellers andre inntekter som kommer i forbindelse med konserten. Og klubben har ingen økonomisk risiko i forbindelse med konserten.

Hallen har plass til 1.000 mennesker. Det kan dermed blir bra med penger til klubben om det fylles opp.

– Dette er et voldsomt bidrag for en breddeklubb som AIL, og det var enkelt å si ja til å være med som arrangør. Dette blir kjempeartig. Jeg har selv hørt Violet Road live i Oslo og det er utrolig bra musikk, sier Tom Stenvoll i AIL.