Det er spesielt denne orgelversjonen av Bridge Over Troubled Water vi husker fra filmen deUSYNLIGE av Erik Poppe. Det gjorde et kraftig og intenst inntrykk, det er nesten det en husker best fra hele filmen. En skulle tro Iver Kleive ville fleske til med mye av det som kan taes ut av et orgel, men dette har ikke blitt noen ”orgel show of” skive.

Istedenfor er det slik at en merker den lavmælte underliggende intensiteten som en alltid har følt at Iver Kleive har vært i besittelse av. Det må være noe rock and roll som han en eller annen gang i ung alder har blitt infisert av. En hører det spesielt i skivens andre låt, hans egen Toccata, et intenst rytmiskt repeterende stykke. Deretter roer skiven seg ned med det vare Vivaldistykket Sinfonia al Santo Sepolcro, og etterfulgt av en aldeles vakker og stille utgave av Vet alle dine veier i et eget improviserende arrangement. Det kan høres litt famlende ut når organister improviserer, men ikke hos Kleive. Velt alle dine veier vokser mot slutten med mer trøkk på hendler, spaker og tangenter. Allegro er et merkelig kort, men lystig stykke ompa-ompa musikk, og en spekulerer litt på hva den gjør her. Men så er det jo filmmusikk og det hører kanskje mer hjemme i filmen enn på plata. Sarah av Iver Keive er en avdempet melodisk liten godsak med veldig spesielt klokkespill. Til slutt får vi begravelsessalmen O bli hos meg som avslutter plata sakte og vakkert.

Iver Kleive en av våre fremste organister er mye brukt som studiomusiker i alt fra folke-, pop, jazz og klassiske omgivelser. Han har deltatt på et par hundre plateinnspillinger, og hans Requiem for kor og orgel som kom for et par år siden var stor.

Plateselskapet 2L er verdenskjent for god lyd. Denne skiven kan også spilles på SA-CD, Sourroundanlegg og vanlig stereo.