Foreningens formål er å være et nettverk for profesjonelle kunstnere, kulturinstitusjoner og organisasjoner med tilhørighet til scenekunstfeltet i Lofoten og Vesterålen.

I det daglige vil foreningens navn være Scenekunst LOVE.

– Alle som jobber profesjonelt med scenekunst, og som er bosatt i eller har sterk tilknytning til Lofoten eller Vesterålen kan bli medlem, opplyser Thomas Voll i ei pressemelding.

Bred definisjon

Foreningens definisjon av scenekunst er bred, og favner musikk, dans, teater, performance, formidling, undervisning, teknikk og produksjon med mer.

Kulturinstitusjoner og organisasjoner med sterk tilknytning til scenekunst, og som bidrar til å tilrettelegge for det frie scenekunstfeltet i regionen, kan også være medlemmer.

Initiativet kommer fra danser og koreograf Thomas Voll, bosatt i Hadsel. Gjennom to år med pandemi og nedstenging savnet han møtepunkter og mulighet for direkte kontakt med kollegaer i scenekunstfeltet.

Scenekunst LOVE ble synlig på Instagram og Facebook i 2021, og med egen nettside i 2022. Nettverket hadde sitt første fysiske møtepunkt på Trevarefabrikken i Henningsvær høsten 2022.

Over 20 medlemmer

Siden har nettverket møttes på Kulturfabrikken Sortland, og nå senest i Lofoten kulturhus i Svolvær.

– Foreningen vil samle, synliggjøre og styrke det mangfoldige profesjonelle scenekunstfeltet i regionen gjennom nettverkssamlinger, kompetanseheving, internt og utadrettet informasjonsarbeid og publikumsrettede aktiviteter. I dag har nettverket vokst til å ha over 20 medlemmer, og det viser at behovet for et slikt nettverk er stort, sier styreleder Øystein Voll.

For medlemmene arrangeres Scenekunstprat fire ganger i året, i tillegg til jevnlige digitale møtepunkter.

– Har plass til mange flere

Den utadrettede virksomheten handler om å synliggjøre på foreningens nettside og i sosiale media hvor publikum kan oppleve foreningens medlemmer på en scene.

Scenekunst LOVE har videre en ambisjon om å lage en festival i regionen i løpet av de to neste årene. Her vil nettverkets medlemmer vises frem i sin bredde, og publikum vil kunne oppleve mangfoldet blant Lofoten og Vesterålens scenekunstnere.

– Vi har allerede samlet en fin gjeng, men vi har plass til mange flere. Om du jobber profesjonelt med scenekunst, er bosatt i Lofoten eller Vesterålen og savner et faglig fellesskap og nettverk, er du hjertelig velkommen til å bli medlem av Scenekunst LOVE, sier Voll i pressemeldinga.

Styret i Scenekunst LOVE består av:

  • Øystein Voll, styreleder, Stokmarknes

  • Lucjan Andrzej Golas, styremedlem, Svolvær

  • Anette Tunheim Jakobsen, styremedlem, Sortland