Six Feet Under, eller Seks Fot Under er navnet på TV-serien som gikk på TV-skjermen fra 2001-2005. På denne tiden var TV-serier begynt å bli noe mer enn noe du passerte tiden med. Sopranos hadde på mange måter satt standarden for god TV og Seks Fot Under tok dette på alvor.

Serien er satt i et begravelsesbyrå i LA eid av familien Fisher. Eminente Richard Jenkins spiller Nathaniel Fisher, begravelsesagent og trebarnsfar til Nate, (Peter Krause), David(Michael C. Hall) og Claire(Lauren Ambrose). Omtrent i første scene blir Nathaniel drept og familien blir tvunget til å sammen drive firmaet. Nate er bare kommet hjem på ferie, men må ta tak i et firma han egentlig hater. Det tvinger også en disfunksjonell familie til å samarbeide.

Det høres kanskje ikke så fengende ut, men det er en grunn til at denne serien scorer 8,8 av 10 på IMDB i snitt.

Den er morbid og usminket og tar tak i problemene denne familien treffer på på en nær, varm og ekte måte.

Du som leser dette og ikke har sett serien må for all del ikke tro at dette er en såpeopera, for selv om det er et familiedrama så er det så godt skrevet, så velspilt og så eminent sydd sammen at man ikke kan unngå å elske den.

Jeg har selv alle sesongene på DVD-bokser, fra da det var en ting å eie TV-serier. Jeg har sett serien i sin helhet fem ganger. Det som slår meg hver gang er den røde tråden som ligger i den. Det er ikke mange TV-serier som har klart det, men Seks Fot Under har en rød tråd fra første episode til siste. Det virker som at de hadde sett for seg hele historien fra a-å helt siden begynnelsen.

Seks Fot Under er noe av det beste, om ikke det beste, som noen gang er produsert for TV. Den står sterkt på egne ben også i dag, over ti år etter den ble avsluttet.

Serien ligger tilgjengelig på HBO-Nordic.

Karakter: Six Feet Under 10/10