Den britiske produksjonen "The Fall" er en psykologisk thriller på totalt 11 episoder over to sesonger, så langt. I serien, som er satt i Belfast i Nord-Irland, treffer vi Stella Gibson(Gillian Anderson), etterforsker fra Scotland Yard, som er sendt til Belfast for å bistå i etterforskningen av en serie drap av unge kvinner.

Trivelig morder

Samtidig med introduksjonen av etterforskeren og velkomsten fra et motvillig lokalt politi blir vi introdusert til småbarnsfar Paul Spector, spilt av selveste Mr Grey - Jamie Dornan. Han er en totalt normal småbarnsfar, ja sånn bortsett fra at han dreper unge kvinner, vasker de og stiller de ut for politiet i etterkant. Hvem har ikke gjort det, liksom.

Dette er opptakten til et av de bedre krimdramaene som er laget i moderne tid. Den er intens, den er overraskende og den er usedvanlig godt skrevet og velspilt.

Britisk Scully

Anderson overbeviser som erkebritisk etterforsker som er gift med jobben og eter menn til frokost. Dornan er også helt eksepsjonell i rollen som småbarnsfar/seriemorder. Mange vil sikkert ikke se på han med positive øyne etter Fifty Shaded of grey, hvor han gjorde en god figur, men kjemien med motspiller Dakota Johnson var TOTALT fraværende i en ellers platt film. I The Fall, som ble spilt inn fra 2013, spiller han imidlertid på et godt manus og spiller til gull.

Det foruroligende med karakteren Dornan spiller er at vi som seer nesten sitter og heier på han.

Mørkt

For "The Fall" er en serie som utfordrer og som overrasker. Har alle en mørk side? Som karakteren Paul Spector sier "Hadde alle visst hva folk tenkte til enhver tid ville vi blitt vettskremt".

"The Fall" er en serie som over ett år etter jeg så den første gang fortsatt spiller i hodet mitt. Den er så smart, så utfordrende og overraskende.

Sesong 1 er utvilsomt best. I sesong 2 går de seg litt vekk til tider, men det er likevel noe av det bedre innen krim som er sluppet de siste åra.

Om du likte en serie som "Top of the lake" så vil du i alle fall elske denne. Den er mørk, dyster og ekte med et strålende manus og eminente skuespillere. Så om du har litt tid denne helga, se "The Fall".

Karakter "The Fall": 9/10