Det har blitt en ferd som går gjennom vidt forskjellige land som Tunisia, Tyrkia, Frankrike, Danmark, Hellas og Argentina. Det har blitt en dokumentar som tar for seg aspekter ved det å lage musikk, og vi møter musikerne og komponister mens de jobber. Blant artister vi treffer er Arvo Pärt, Eleni Karaindrou, Dino Saluzzi, og Anja Lechner, Anouar Breahem, Gianluigi Trovesi, Marilyn Mazur og Nik Bärtsch.

Filmskaperne vil presentere musikk med andre bilder og film med annen musikk enn det vanlige kommersielle og de prøver paradoksalt nok å skape rom for stillhet i en film om musikk. DVD-en viser prosessen i det å lage musikk og CD-en leverer musikken i sin ferdige form.

Her er mye bra, spesielt trekker vi frem Rolf Lislevatn og hans ensemble med den overjordiske stemmen til Arianna Savall i et renessansestykke av Kapsberger. Dino Saluzzi og Anja Lechner leverer fine duotolkninger av noe tangolignende. Og Eleni Karaindrou har laget en perle av en liten vals for stort orkester. Vi blir bedre kjent med Anouar Brahem på den arabiske "gitaren" oud. Det er litt uvanlig, men samtidig fint å høre så pass mange trekkspillere på ei plate fra ECM, men det lever vi fint med.

Skiva begynner og slutter med to av ECMs musikalske pillarer Keith Jarrett og Arvo Pärt. CD-en er komponert i båtform med Arvo Pärt og Keith Jarrett til begynnelse og slutt med repeterende og minimalistiske stykker. Sånn cirka midt i finner vi Marilyn Mazur på diverse slagtøy og Puccinis Tosca spilt av Gianluigi Trovesi som et høydepunkt hva gjelder større orkestrale utbrudd. Til slutt igjen rolig tempo og rolig melodi hvor Arvo Pärt setter sluttstrek med å utdele gåsehud til lytteren med et så mektig, tidløst og ubeskrivelig sårt og vakkert musikkstykke at en sitter igjen med biter av himmelen. CD-en "Sounds and Silence" representerer en glimrende anledning til å få hørt vidt forskjellig musikk utgitt på ECM.

Og DVD-en setter fint lys på det å få denne musikken spilt inn.

Hvordan Manfred Eicher jobber i lag med musikere og dirigenter for å få frem det han ser i musikken. Den optimale sounden, med lyd som lyset fra et fjernt stjerneskudd. Her utrolig vakre partier som gir mye for den som har tålmodighet til å holde ut en 87 minutters film helt fritt for sirener, blålys eller drap.

Filmen har undertekster på språkene, tysk, engelsk og fransk, og vi får en bonus med opptak fra innspillingen av Manu Katché´s Playground i New York filmet av Gildas Boclé. ECM har etterhvert fått en liten katalog med DVD-filmer, tidligere har vi hatt gleden av å se kortfilmer med Jean-Luc Godard og konsertfilm med Keith Jarrett fra ECM.