"Det du aldri sa" er tittelen på Tom Roger Aadlands nye album (utg. dato 25. mars)

Vestlandske inidierockere, ekletiske rootsmusikere, og en irsk stjernepianist fant felles grunn i sangene og historiene på platen.

"Det du aldri sa" er spillt inn live i studio, med en utvidet versjon av besetningen bak "Blod på spora". Musikerne møttes samme dag som opptakene begynnte, og hadde fokus på innholdet i sangene heller enn på teknisk perfeksjonisme. Musikalsk er albumet svært variert; rock, roots, country, viser - fellesnevner er gode melodier og inspirert bidrag fra musikerne. En rik vev av elektriske og aukustiske gitarer, fele, mandolin og steelgitar preger platen.

Tom Roger Aadland høster mye ros for Dylan- gjendiktingene sine; tekstene er sentrale også på dette albumet. Tematisk spenner det fra varme kjærlighetserklæringer (der eg er no) via svart burlesk humor (Støyande hjarte) til ettertenksome historier (postkort i oktober). Mange av sangene på platen handler om å reise, om å være på vei. På åpningsporet "Fall for deg for alvor" synger Tom Roger, "eg fall for deg for alvor i ei sliten folkevogn / ein stad på vegen mellom Romsdalen og Sogn"

De fire musikerne som deltok på "Blod på spora" utgjør kjernen i bandet også på denne platen. Ørjan Haaland og Per Steinar Lie, rytmeseksjonen fra lowfi-postrock-favorittene The Low Frequency in Stereo, er de helt rette folkene til og spille roots, country og blues, etter Tom Roger sin mening. Den Irske stjernepianisten Brian Connor (Van Morrison, Riverdance) hadde akkurat tid mellom turneer i USA og Australia til å reise til Etne og sette seg ved orgelkrakken. Linn Frøkedal fra The Megaphonic Thrift synger vakre vokalharmonier.

Ytterligere tre musikere bidrar sterkt til den fargerike veven på platen. Multistrengtalentet Olav Christer Rossebø, med bakgrunn fra folkemusikk og bluegrass, spiller fele og mandolin med sjel og musikalitet. Kjetil Steensnæs (Sissel Kyrkjebø, Maria Mena) trakterer steelgitar, dobro og diverse andre gitarer, og legg ned musikalske argument for at det åndelige hjemmet til albumet kansje er Tennessee like gjerne som Vestlandet. I bunnen ligger Kjetil Lundøs varme kontrabass.

De som setter pris på Tom Roger Aadlands Dylan-gjendiktinger på Blod på spora eller som gledet seg over det mørke, vakre debutalbumet Obviously Embraced, vil finne mye å like på Det du aldri sa. En av dem som har forhåndslyttet til albumet sier - Sjelden har jeg hørt så mange rett og slett vakre sanger på en og samme cd.

Påbegynt i Sør-Afrika, gjort ferdig i Oslo, Telemark og på Vestlandet; dette er blitt et album som krysser mange grenser.