I en pressemelding fra Kulturfabrikken på Sortland inviterer arrangørene til disse arrangementene:

Tur for ungdom med fiskebåten Ole Larsen Sortland kystlag i samarbeid med Ungdomsfabrikken på Kulturfabrikken inviterer ungdom mellom 13 og 18 år på båttur med den gamle fiskebåten Ole Larsen. Her får du muligheten til å fiske, styre båten og få kjennskap til hvordan man finner leia.  Du kan også lære litt om hvordan fiske foregikk tidligere.

Det er fiskestenger og redningsvester om bord. Ta med varme klær, matpakke og noe å drikke.

Turen er gratis og varer 4 timer.

Festaften: Sortland på 70-tallet Sortland Museum og Sortland bibliotek inviterer til en FESTAFTEN om 70-tallets Sortland med foredrag, bilder, historier, mat og musikk!

Hege Lamark, tidligere elev ved Sortland gymnas – nå journalist, forsker og lærer, skal sammen med professor i statsvitenskap ved UiT og tidligere elever på Sortland Gymnas, Kjell Arne Røvik, samt Ulf Johansen, tidligere lærer ved gymnaset, og fotograf og journalist i Sortland, Alf Oxem, gi et historisk blitt på epoken.

Kammerpikene og Åtgaum synger kampsanger fra 70-tallet, og selvfølgelig blir det allsang!

Fikselaug, kafé og åpne brygger og Sommerles isfest

Denne lørdagen er det mye aktivitet i Kvitbrygga, Rødbrygga og på Kulturfabrikken. Sortland Husflidslag viser hvordan du kan reparere, lappe og stoppe klærne dine, eller dekorere dem så de blir litt artigere å bruke. Laget har også kafé i brygga.

Like ved siden av i Rødbrygga, som er Sortlands eldste bygning, kan du komme innom og stifte bekjentskap med gamle fiskeredskaper og annet utstyr knyttet til fiske og fangst.

I biblioteket på Kulturfabrikken arrangeres isfest for alle som har vært med på Sommerles.