Vel, det er ikke helt sant, men at The Jezabels for mange i Norge er et ubeskrevet blad, er det liten tvil om.

Bandet ble dannet i Syndney i 2007 og består av Nik Kaloper på trommer, Samuel Lockwood på gitar, Hayley Mary på vokal og Heather Shannon på piano og keyboard.

EP-er

Bandet startet sine plateutgivelser med en rekke EPer "The Man Is Dead", "She's so hard", og "Dark Storm" i 2009 og 2010. She's so hard inneholdt låta "Easy to love", som kanskje den meste spilte låta av bandet på norsk radio.

I september 2011 kom albumet "Prisoner", som ledet dem til toppen av australske hitlister og en episk konsert i operahuset i Sydney. Albumet ble fulgt opp av "The Brink" i 2014. De to platene har ført bandet opp som et av de ledende indierock-bandene i verden.

Gjennombrudd

Likevel er de, som nevnt, et rimelig obskurt band i norsk målestokk. Men med plata "Shyntia", som ble sluppet 12. februar, spår jeg at de snart er på alles norske lepper også.

"Synthia" består av ti gnistrende låter, mes The Jezabels distinkte sound, men også med en langt større variasjon og musikalsk spenn enn tidligere.

Elektronisk og sjelfull

Soundet som kan beskrive "The Jezabels" er svevende, elektronisk og sjelfull indierock med en bombastisk tilnærming til sangene.

Spesielt "My love is my disease", "Come Alive" og "If you want me" stikker seg ut som de beste, men totalt setter "Shyntia" så god av kvalitet at bandet bør få mer enn kultstatus i løpet av de neste månedene.

Ideelt sett skulle man sett bandet på turné denne sommeren, men keyboardist Heather Shannon, fikk nylig påvist kreft i eggstokkene og dermed avlyste bandet sin verdensturné. Det bør likevel ikke stoppe den åpenbare kvaliteten til bandets siste og to foregående plater å bringe dem verdensomspennende anerkjennelse.

Karakter Shyntia: 8/10