Valkyrien Allstars har siden oppstarten i 2005 vært et sant unikum i norsk musikk, og har rukket å bli en attraksjon over store deler av verden. Debutalbumet fra 2007 har for lengst solgt til langt forbi gull her hjemme, og gruppa har besøkt alt fra Kina og Japan til Slovakia og

England, samt turnert Norge fra ende til ende flerfoldige ganger. 14. oktober slipper Valkyrien Allstars sitt tredje album, et album som viderefører og foredler bandets unike sound. Og som på ny fornyer norsk folkemusikk.

For selv med føttene trygt plassert i tradisjonell, norsk folkemusikk har Valkyrien Allstars vei opp på alle måter vært utradisjonell. Som jevnlig innslag på den sagnomsuste puben Valkyrien på Majorstua i Oslo, kun et hallingkast unna gruppas bokollektiv, var Tuva Syvertsen (vokal og hardingfele), Ola Hilmen (hardingfele) og Erik Sollid (hardingfele) lenge vant til at honorarene stort sett bestod av noen gratis pils. Om ikke annet fant gruppa seg et orginalt navn og fikk med seg hauger av god stemning underveis.

Mye forandret seg da trioen deltok i NRKs storsatsning "Kjempesjansen" i 2006, der de tapte finalerunden knepent mot en viss Aleksander Rybak, men ble overøst av tilbud om spillejobber, noe som igjen førte til at de endelig kunne få vist seg fram til et større publikum. Året etter vant gruppa plateselskapet Grappas debutantpris, der premien var innspilling og utgivelse av et helt album. Under Dum Dum Boys-bassist Aslak Dørums kyndige produsentledelse ble den selvtitulerte debuten en kunstnerisk og kommersiell suksess, med over 20 000 solgte eksemplarer.

I regi av Rikskonsertene ble Norge nøye besøkt i kjølevannet av plateutgivelsen, og bandets unike musikalske uttrykk ble etterhvert spredt langt utover landets grenser. Siden 2007 har Valkyrien Allstars vært på to turneer i Japan, besøkt Kina, spilt på kongebesøk i Slovakia (der de dagen etter beskrivende nok gjorde konsert på en av Bratislavas mest slitne klubber), gjentatte ganger turnert i Norden og andre europeiske land som Tyskland, Nederland, England, Irland, Ukraina, Russland, Montenegro, Belgia og Estland. Sammen med bandets faste musikere Magnus Larsen (bass) og Martin Langlie (trommer) har Valkyrien Allstars spilt langt over 500 konserten siden oppstarten, og gjort en enestående jobb med å spre norske folketoner i ny innpakning til resten av verden.

I Tyskland har gruppa mottatt prestisjefulle bransjepriser og debutalbumet ble nominert til årets nykommer under Spellemannprisen året det ble utgitt. I 2008 ble Valkyrien Allstars også tildelt Folkelarmprisen som årets nykommere og som årets folkemusikere. Året etter ga gruppa ut oppfølgeralbumet "To måner" til svært gode mottakelser, og som på tross av sitt roligere og mer ettertenksomme uttrykk solgte hele 8000 eksemplarer.

Og nå er de tilbake. 14. oktober lanseres det som av bandet selv beskrives som "en balansert blanding og videreføring av de to første albumene", og som viser et band mer samspilt og musikalsk finjustert enn noen gang. Nok en gang produsert av Aslak Dørum, ble albumet spilt inn i Svenska Grammofonstudion i Gøteborg tidligere i år, med gruppa selv som komponister og arrangører. Tekstene er denne gangen hentet fra ulike forfattere som Olav H. Hauge, Gunvor Hofmo, Inger Hagerup, Andre Bjercke og Margrethe Munthe, samt et par egenskrevne tekster av Tuva Syvertsen. Denne høsten legger bandet også ut på en forlenget norgesturné, der svært mye av landet vil bli besøkt. Spenn dere fast!