Roy Hansen kommer opprinnelig fra Bønes et stykke utenfor Sortland. I 1989 gjorde han Tromsøværing av seg og fikk etter hvert innpass i byens musikkmiljø gjennom å spille i band. Fra 2001 har imidlertid Hansen spilt med eget solo-konsept (keyb/piano,vocal) og gjerne med innleid gitarist. Roy har vært innom de fleste spilleplasser i landsdelen og veldig mange har gått syngende og fornøyd hjem etter en opptreden med han. I 2003 ga Roy ut en EP (Fair) med fire selvkomponerte låter og egne tekster. I 2007 ga Roy ut en ny singel på norsk med to låter (De’ e førrskjell) etterfulgt av enda en singel i 2009, nå på engelsk- Rock’N Roll Lifestyle.

Roy ble plukket ut av Lisa Stokke, sammen med 19 andre flinke vokalister, til å representere landsdelen i “Det Store Korslaget” for 2011, og fikk også anledning til å synge solo for omlag 900 000 tilhørere.

Roy har nå sluppet en full-CD. Resultatet er låter i pop/rock- og blues-genren med innslag også fra country-genren. Låtene er forfattet sammen med David Johansen, med unntak av tre (people make mistakes, that’s not me og et sted). Disse har hatt en lang prosess fra krybbe til ferdig produkt og også vært innom mastering i et av de mest kjente studioer i verden, nemlig Sterling Sound i New York.

Med seg på plata har Roy fått Børge Petersen Øverleir (gitar),Lars Erik Dale (bass), Gilbert Marshall (Harmonica), David Johansen (keyb/drums, Backing vocals), Cato Johannessen (trumpets, trombones) og Mats Johansson (gitaristen brukt i bla.a Roxette) Dette er godt håndverk fra begynnelse til slutt! CD’en åpner med tittellåten “Future Unknown” og inneholder totalt 12 spor.

Roy har fått dyktige musikere med seg for liveopptredener. Disse har hovedsakelig sitt utspring fra musikkonservatoriet i Tromsø. “Roy Hansen med Band” for konsertopptredener, festivaler etc. vil være en begivenhet du sent vil glemme!