Det er kysttemaer som i "Nordlandsfjell" (basert på sagnet) og låten "måsjævel" (hyllest til en slitsom renovatør). Du finner også personlige tekster som i låtene "Mor" og "Dåpsang nr 1". Trioen beskriver selv Villblomst som en blanding av flo, fjære og storby og kaller musikken Kystrock.

De tre i salongen er sen seksti- og tidlig syttitallsmodeller og har sine røtter på Helgeland. De har en solid musikalsk bakgrunn og har spilt en rekke konserter på store og små scener, men dette er det første de gjør sammen.

Låtskriver, vokalist og bassist Trond Nilsen er fra Leirfjord, men nå bosatt i Oslo. Han har to norskspråklige EP-utgivelser på samvittigheten, med låten "sommer og sol i Storbruhørn" lå han ti uker på Norsktoppen.

Gitarist Sigurd Tverrå er en erfaren gitarist som har tilført trioen mange spennende gitarspor. Sigurd har jobbet med mange band og forskjellige prosjekter. Han er utdannet på gitar i USA og jobber som musikklærer ved musikklinja ved Mosjøen videregående.

Trommeslager Vidar Mehus er odelsgutt og driver gård på hjemplassen Nesna. Han 3000 høns og flere hundre sau. Vidar har spilt i mange prosjekter, han elsker å spille trommer og er mye på veien. I tillegg til gårdsdrift jobber han i kulturskolen i Mo i Rana.

- Samarbeidet er basert på samlinger og mye bruk av internett. Albumet er spilt inn både i Mosjøen, på Nesna og i Oslo. Det har vært en spennende utfordring å jobbe på denne måten og vi føler vi har kommet i havn med et tilfredsstillende førstealbum som gir et riktig bilde av hvor vi befinner oss nå. Dette er starten på et gos samarbeid som vil vare og gi oss nye låter og flere album, sier en samstemt trio.