Dina Schmailzl: - Jeg har to medstudenter fra Tromsø til Nyksund i helgen. Pianisten Milton Baldizón og José Oliveros på cello. Lokalt bidrar Rasmus Johansen og Rune Mikkelborg. Foto: Gabi Reichert

Elskere av internasjonal tradisjonsmusikk har sjansen til å overvære en spennende konsert til helgen. Christina Schmailzl vokste opp i Bayern, og hennes tre brødre kalte henne Dina. Dina kom til Nyksund allerede i 2005, og hun er nå i ferd med å avslutte et fire år langt studium ved musikkonservatoriet i Tromsø. Ved siden av studiene er hun kulturskolelærer og organistvikar i Øksnes. Dina har rukket å opptre som solist med Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) og deltatt på en rekke konserter i Nyksund. I 2006 arrangerte hun et seminar i internasjonal tradisjonsmusikk over to helger for Vesterålen Juniororkester i Nyksund.

Til sommeren er Christina ferdig utdannet fiolinist. Gjennom studietida har hun spilt på flere av Tromsøs konsertscener, blant annet under Barentsjazz og Nordlysfestivalen. Hun har også uroppført flere komposisjoner. Hun er spesielt glad i den georgiske komponisten Igor Loboda sin utrolig fengende og artige musikk. Publikum vil få høre flere av hans komposisjoner under fremføringen.

I konserten vil Dina presentere en variasjon over eksamensprogrammet sitt sammen med to studiekolleger fra Tromsø, samt Rasmus Johansen og Rune Mikkelborg. Konserten er støttet av Vesterålen Regionråd gjennom Tilbakestrøm, opplyses det i en melding til VOL.