Det nordnorske bandet Hekla Stålstrenga spilte nylig på den prestisjetunge bransjefestivalen by:Larm og en to ukers turné i Nord-Norge. Lørdag besøker de Vesterålen og Sortland, og gir en formiddagskonsert i forbindelse med Kulturuka på stedet.

Musikerne i Hekla Stålstrenga samlet seg på Svalbard første helgen i februar for å øve inn nytt repertoar, og for å holde konsert under jazzfestivalen Polarjazz i Longyearbyen. Konserten under Polarjazz var utsolgt en uke i forveien. Her kan du se bandets egen VIDEO:

- Utrolig hyggelig å være så populær” sier Tore Bruvoll, en av grunnleggerne av bandet.

- Det var nytt av fjoråret at vår sjanger er representert under bransjetreffet by:Larm. Showcasene under by:Larm er kjent for kvalitet, god lyd og gode arenaer i Oslo, sier felespiller Ragnhild Furebotten, nå spent på turen til Vesterålen.

Turneen i Nord-Norge blir arrangert av Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK), et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Folkemusikk Nord og Kompetansesenter for rock i Nord-Norge. Hekla Stålstrenga er første band RYK sender ut på turné, nettopp fordi Hekla Stålstrenga har et bredt nedslagsfelt innenfor alle sjangre.

På turen tar de også med seg et flunkende nytt, portabelt trøorgel.

- Før har vi pleid å låne orgel på de forskjellige stedene vi har kommet til, men det er jo ikke så godt å vite hva vi får. Så denne gangen drasser vi med oss et lite bærbart misjonærtrøorgel fra Finland. Da er vi på den sikre siden, sier Furebotten.

Hekla Stålstrenga består av:

Ragnhild Furebotten fra Saltdal, på fele

Tore Bruvoll fra Tromsø, på gitar

Anne Nymo Trulsen fra Målselv, på vokal og trøorgel

Trond-Viggo Solås fra Brønnøysund, på kontrabass

Ole-Jakob Larsen fra Tromsø, på trommer

Arrangør:

Sortland Jazz og viseklubb