5. september kommer Violet Road til Andenes idrettshall. Det skjer i regi avSortland Entreprenør som feirer 50 år i år. Halvparten av billettinntektene gårtil Andenes idrettslag.

– Det blir stas. Det markerer starten på enklubbturné utover høsten. Vi har vår bakgrunn i korpsmiljøet og setter pris påfrivillig arbeid. Derfor har vi sans for at konserten bidrar til lokalaktivitet, sier Kjetil Holstad-Solberg.

Kritikerrost

Violet Road består av brødrene Håkon, Hogne, Halvard og HermanRundberg fra Kåfjord og andværingenKjetil Holstad-Solberg. Bandet ga ut sin første plate i 2008. Etter hvert hardet blitt tv-opptredener, samarbeid med Åge Alexandersen og kritikersuksess.

– Når hovedstadspressen er euforisk, så erdet viktig. Det føles godt, særlig fordi det som skrives stemmer godt med detvi har prøvd å få til, sier Kjetil.

Viloet Road har vært et utpreget liveband,og har spilt hinsides mange konserter ifølge vokalist Kjetil. Menstudio-utgivelsene har kanskje vært noe uforløst.

– Tidligere har vi ikke klart å gjenskapeenergien vi har live på plate. Denne gangen endret vi heleinnspillingsprosessen og fant en formel der vi klarte å skape den energien. Vible veldig inspirert av en film som heter «Sound City» og gikk til innkjøp avet stort analogt miksebord og spilte sammen som band under innspillingene. Deter deilig å være i sangene når man gjør vokal, i stedet for at det legges påetterpå. Det gir en annen energi og vi er veldig fornøyd, sier Kjetil.

Høy allsangfaktor

VG og Dagbladet har begge trillet terningentil fem, og det er velfortjent. Undertegnede synes «Back to the roadshow» heltklart er bandets beste utgivelse. Og enkelte av sangene har høy allsangfaktor.

– Vi er forhåpentlig blitt flinkere etterhvert og lager bedre låter. Og så synes vi det er stas at det er liv og at folksynger med. Vi dyrker det litt. En konsert blir aldri bedre enn det bandet ogpublikum klarer i lag, og da må vi ha noen sånne låter, sier Kjetil.

Skal spille på flere festivaler

«Face of the Moon» er en sånn allsang-låt.Kjetil røper at refrenget er flere år gammelt og at flere har etterspurtakkurat det i forbindelse med konserter.

– Det er som regel jeg som lagerutgangspunktet for sangene. Til dette albumet hadde vi cirka 80 låtideer. Vitok med oss 17 sanger til studio. Vi trodde at vi var ferdigskrevet i mai ifjor, men de fleste sangene som er på plata ble skrevet i løpet av uke iaugust, midt i den mest hektiske festivalsommeren i fjor, sier Kjetil.

Og festivaler blir det i år også. Detstarter med Norwegian Wood i hovedstaden 13. juni.

– Deretter har vi mellom 20 og 30festivaljobber. Det er også mange andre ting som skjer, og vi skal begynne å sepå utlandet, sier Kjetil.

– Hvordan er det å ha blitt litt berømt?

– Dette er noe vi har drømt om hele livet.Og vi er så heldige at vi klarer å leve av dette. Det er helt fantastisk. Menmye vil ha mer, så det er bare å mose på, sier Kjetil.