– Det nærmer seg 70-tallsaften i Kulturkaféen med god underholdning fra lokale artister, interessante foredrag, og god mat og drikke i ekte 70-talls stil, skriver Museum Nord i en pressemelding.

Det er museet, i samarbeid med Sortland bibliotek og Kulturfabrikken, som står bak arrangementet.

Ifølge pressemeldingen skal lokalbandet Åtgaum og damekoret Kammerpikene stå for musikken. Videre blir det flere foredrag, blant annet av Ulf Johansen.

– Ulf Johansen ankom Sortland i 1971, da mange lærere kom utenfra. Disse hadde studert på Blindern og var aktive under studentopprøret i 1968. Ulf Johansen var en av disse, og kommer for å holde foredrag, står det i pressemeldingen.

Ulf Johansen var lærer på 1970-tallet. Foto: Øystein M. Albertsen

Lokalhistoriker, forfatter, fotograf og journalist Alf Oxem skal gi deltakerne et historisk blikk på Sortland, og foredraget skal handle om det frie ord.

– Uten demonstrasjoner og konfrontasjoner under hele 68-åtternes glansperiode, ble det på 70-tallet bevegelse i leiren blant de unge, de på vei mot en høyere utdannelse på Sortland. På foredraget vil man kunne få høre om konflikter her på Sortland, samt bakgrunn og løsning de kom frem til, skriver museet.

Hege Lamark gikk på Sortland gymnas på 70-tallet og skal blant annet fortelle om kvinnebevegelsen. Foto: Privat

Hege Lamark, førstelektor i journalistikk ved Nord Universitet, er tidligere elev ved Sortland gymnas. Hun skal fortelle om det røde gymnas og kvinnebevegelsen. Kjell Arne Røvik, professor i statsvitenskap ved UiT og UiS, skal fortelle hvordan det var å være elev ved Sortland gymnas på 19-70-tallet.