MinTrio melder selv på Facebook og Instagram at de kommer til Fæsterålen, når festivalen går av stabelen i august.

– Tre fiskebollegutter er klare til å mette 5.000, skriver de i innlegget, der de også deler en humoristisk friidrettsvideo.

Fæsterålen er i år flytta fra plassen utenfor Skibsgården, der den har holdt til i mange år, til friidrettsparken ved Blåbyhallen.

– Fæsterålen har vært på blokka i mange år. Vi har hørt så mye fint om festivalen. Siden mai har vi spilt i alt fra bryllup, festivaler, på holmer og skjær rundt om i landet. Det er et MinTrio i storform som avslutter sommerturneen og spiller opp til fest for 5000, i episke Vesterålen, fortsetter bandet.

Min trio holdt konserter i Bodø over flere år og etablerte seg som et navn i fylkeshovedstaden. Nå skal de forsøke seg på å bergta Vesterålen, skriver festivalen i ei pressemelding.

Vegard Svendsen fra Lødingen er en av medlemmene i MinTrio og han tar nå med seg sine bandkolleger hjem til gamle trakter.

Det var Vegards tvillingbror Håvard Svendsen som starta bandet sammen med vokalist Aleksander Torsvik Emilsen.

De tre har gjort suksess i Bodø, og har blant annet skrevet Bodø/Glimts nye supporterlåt, «Toget fra Bodø», sammen med Halvdan Sivertsen. I 2020 døde Håvard etter lang tids sykdom. Nå er det Chris Slettvold som utgjør den tredje personen i trioen.

Da bandet nylig spilte under Sjømatfestivalen i Lødingen, sa Vegard til Bladet Vesterålen:

– Å være tilbake å spille uten bror synes jeg er både trist og rart, men også litt godt. Jeg føler Håvard er med i sangene, med i musikken.

Festivalsjef for Fæsterålen, Stein Inge Pedersen, uttaler at han forventer høy massedansfaktor når den siste signeringen går på scenen. Min Trio synes på nordnorsk, har fengende melodier og energi som kan sende strømprisene i grøfta, fremgår det av pressemeldingen. Pedersen forventer god partystemning.

– Låtene er som skapt for fæsterålingene. En god blanding av rocka festmusikk og myk stemningsmusikk skal gjøre augustnatta komplett.