I en melding fra Sortland jazzfestival får VOL altså opplyst at Lill Lindfors og Kjetil Bjørnstad åpner festivalen. Dessuten kommer det norske soulfenomenet Noora Noor. Danske Ibrahim Elekctric kommer, og det samme gjør ensemble Denada, med det som påstås å være kremen av norske og europeiske jazzmusikere.

Arrangørene frister i tillegg med "sildejazz" med Bayou Blue, og også med trioen Adam Nussbaum (USA), Jesper Bodilsen (DAN) og Staffan William Olsson.

Det blir kunstutstilling med Tove Hov Jacobsen, samt utstilling med tegninger av den legendariske jazzjournalisten og jazzentusiasten Randi Hulthin.

For barna arrangeres det egne konserter. Dessuten blir det Kvilajazz - på Steiroheia. Herborg Kråkevik holder kirkekonsert under jazzfesten. Det er gått hele 21 år siden den aller første Sortland Jazzfestival ble arrangert i 1989. Jazz-entusiastene i Sortland og omgegn har sørget for kontinuitet og kvalitet i den grad at festivalen er blitt lagt merke til, ikke bare av musikkelskere over hele landet, men også langt inn i de bevilgende kretser.