Rockeforbrødring på tvers av kommunegrensene. Bak fra venstre: Øystein Bjørstad Lindbeck, SRK, Mikael Stoltze, SRK, Kim-Roar Sætervoll, RMR, Anders Sundbø, SRK og Svein Spjelkavik, RMR. Foran fra venstre: Karina Alsos, RMR, Marianne Hansen, SRK, Christian Westjord, RMR. Foto: Øystein Bjørstad Lindbeck

– I festivalsjef Willy Oftedals sykefravær trenger vi all den hjelpa vi kan få. Det er mye som skal på plass når vi om en knapp måned presenterer en av våre mest ambisiøse festivaler. Vi har fått erfare at vi har venner som stiller opp når det virkelig trengs, sier Svein Spjelkavik i Rock Mot Rus. Denne uka var han og deler av festivalstyret på Sortland for å snakke med Sortland Rockeklubb (SRK) om hvordan de kan bistå i forbindelsen med avviklingen av den 28. festivalen.

– Det var Mikael Stoltze, leder i SRK som ringte for å tilby oss hjelp. Det har vært tøffe dager her etter at festivalsjefen vår ble alvorlig syk i midten av januar, og jeg ble rørt av måten Mikael og styret i rockeklubben ville hylle Willy ved å stille opp å ta de takene som trengtes. Vi i Rock Mot Rus er imponert over det SRK har fått til med sin egen satsing. Blablafestivalen er blitt et smykke av en festival og det er kvalifiserte og driftige arrangører som nå styrker vår stab, sier Spjelkavik.

SRK-buss fra Sortland

Sortland Rockeklubb luftet flere konkrete felt de kan bidra på i møtet med representanter fra Rock Mot Rus.

– Det dreier som om praktiske ting som å selge annonser til festivalavisa, organisering av klubbtur med egen SRK-buss fra Sortland og markedsføring veg bruk av det nettverket de har til å bevege publikum til festivalen, sier Spjelkavik

Spesiell stemning

Det rådet en utrolig fin stemning i møtet. For oss fra Andøya er den varmen og støtten vi mottar fra vennene våre i SRK både rørende og inspirerende. I Willy Oftedal sitt fravær har vi lært å forstå hva en ildsjel som han betyr og hvor utrolig mye av arbeidet med en slik festival som hviler på en manns skuldre, sier Spjelkavik.

Rock Mot Rus går av stabelen palmehelga og er den 28. festivalen i rekken. Joddski, Jaa9 & OnklP, Moddi, Kråkesølv, John Olav Nilsen og Gjengen, Cyaneed og et av Sveriges mest spennende band Dead by April står på plakaten når ungdom fra hele Nord-Norge nok en gang samles på Andenes til RMR-festival.