Alfa Freysdóttir fra Djupavogur på Øst-Island er en av to kunstnere som kommer til Vesterålen for å arbeide og få inspirasjon. Foto: Privat

Det opplyser prosjektleder Erik Bugge i Vesterålen regionråd i ei pressemelding.

Alfa Freysdóttir, som er fra Djupavogur på Øst-Island, og Caoimhe Friel fra Letterkenny i Donegal er tatt ut av en fagjury blant 22 søkere. Begge kommer til høsten.

- Jurien som består av Ingrid Larssen og Bent Aune foruten meg, er fornøyd med valgene og har fått entusiastiske tilbakemeldinger fra kunstnerne, legger Bugg til.

Designer og tekstilkunstner

Alfa er designer og interiørarkitekt. Hun har valgt Kiilgården på Andenes som arbeidssted. Caoimhe som er tekstilkunstner, skal bo og arbeide i Galleri Hildreland i Bø. I fjor var det et liknende opplegg der to islandske fotokunstnere laget filmen «The Curious Case of Ainnes» og en filmanimatør fra Donegal viste animasjonsfilm i Bø. Begge brakte nye impulser til kulturlivet lokalt, står det i pressemeldinga.

Gi noe tilbake

I følge pressemeldinga er det nettopp dette som er bakgrunnen for satsingen som Vesterålen kulturutvalg gjennomfører med økonomisk støtte fra bl.a. Nordland fylkeskommune. Utvalget ønsker at oppholdene skal tilføre Vesterålen nye impulser og skape nye kontakter – forteller Eik Bugge som leder dette arbeidet. - Søkerne som får dekket både reise, kost og opphold, oppfordres til «å gi noe tilbake» og må beskrive dette i søknaden.

Reparasjonskafé

Alfa Freysdóttir skal arbeide med egne prosjekter, men inviterer også til et seminar i interiørdesign. I tillegge håper hun å få til en Repair Café, en reprasjonskafé der folk kan komme med gamle klær og gjenstander for å få nye ideer om bruk, står det i pressemeldinga.

Bunadsbroderi

Tekstilkunstneren Caoimhe Friel vil studere nordlandsbunaden og la seg inspirere av broderiene. Selv uttrykker hun seg gjennom søm og tekstiler og vil tilby en tre timers workshop.

- Jeg ønsker å dele mine kunnskaper og min entusiasme med folk lokalt, skriver hun i søknaden.