Det er ikke mange som får æren av å åpne Rock Mot Rus-festivalen, men det har denne gjengen fått gjøre. Året var 2012, de unge guttene gikk på scenen, og fikk gode skussmål etter konserten.

Senere den kvelden skulle de få se et av favorittbandene og et av bandene som inspirerer for gjengen i Pravus.

- Vi er ofte nervøse før vi skal på scenen, men det går fort over etter første sang, forteller guttene.

Inspirerer

Den kvelden under Rock Mot Rus fikk de se Insense, som tidligere nevnt er et av bandene som inspirerer guttene når de spiller musikk. De kan avsløre at det ikke bare er Insense som inspirerer dem.

- Vi blir inspirert av hverandre. Det er en inspirasjon at vi lager musikk sammen, og at vi får gjøre det slik vi selv vil. Vi forholder oss ikke til noe fast mønster eller sjanger. Da kan vi gjøre det akkurat slik vi selv vil ha det, sier gitarist André Nilsen.

Spillejobber

Pravus har allerede spilt på flere profesjonelle konserter, og har hatt flere viktige spillejobber, både i og utenfor Vesterålen. De er interessert i å spille flere plasser, også sør i landet.

- Det er helt ubeskrivelig deilig å spille når vi får spillejobber. Man får endelig framført noe man har brukt kjempelang tid på å lage, og når man da får laget et sceneshow blir det hele bare mikset til ei gryte med adrenalin, sier Nilsen.

Hør Pravus' favoritter på Spotify her.

Les flere bandportrett her:

Suffer Some

Girl Singers

Åtgaum

The Band With No Name