Jon Lauvland Pettersen var med som trommeslager på hele ferden fra kjellerøvingene som purung tenåring, til det massive gjennombruddet. Han gleder seg stort over å kunne være med på å slippe denne platenyheten. "industrial Silence" ble gitt ut i 1999 som Madrugadas langspilldebut. Den har siden solgt godt over 100.000 eksemplarer bare i Norge, og bandet har totalt solgt over 500.000 album.

"Hemmelige" låter

- Opplegget rundt denne platen her er at vi rundt innspillingen av "Industrial Silence" var gjennom en voldsomt intensiv og produktiv periode. Vi lagde en lang rekke låter som står seg svært godt i dag. Mange av låtene har ikke vært tilgjengelige for det brede publikum. Vi ga blant annet ut en EP i kun 750 eksemplarer, samt også andre utgivelser i mindre kvanta, forklarer Lauvland Pettersen.

- Topp kvalitet

- Derfor gir vi nå ut en dobbel-CD. Den første disken inneholder den originale plateutgivelsen, mens disk to inneholder en lang rekke av innspillingene vi gjorde i Halden i forkant av albumdebuten vår. Og det skal sies: Vi snakker ikke om låter av lav kvalitet, eller rene obskuriteter. Dette er veldig gode låter! Og for alle de som først de senere årene har oppdaget Madrugada er denne utgivelsen en god måte å bli med inn i den tidlige fasen av det vi gjorde, forklarer han.

- Dere var på det aller mest produktive i denne tiden?

- Det er på mange måter riktig å si. Vi jobbet knallhardt fra tidlig morgen til langt på kveld. Og mange av innspillene ble gjort på kveldstid etter at teknikeren hadde gått. Vi lærte oss å bruke innspillingsutstyret som fantes i studioet. Jeg har mange ganger tenkt at det "biblioteket" vi har hatt av gode låter måtte gjøres tilgjengelig for flere snart, sier Lauvland Pettersen.

Alene i studio

- Hvem hadde idèen til denne plata?

- Uten å være skråsikker tror jeg det var vår daværende manager Tom Skjeklesæther som den gangen bodde i Halden, som har kommet på tanken. Han var ofte innom i studio, og så at de mengdene med musikk vi spilte inn var veldig bra, selv om det meste ikke kom på platen som da ble gitt ut.

U2 og REM

- Dere har fått internasjonal skryt for debutplata. Hvordan ser du på det?

- Pierre Perrone, journalist i blant annet The Independent, betegner utgivelsen som et av de beste debutalbum noen sinne. Han sammenlikner ikke, men holder "Industrial Silence" på kvalitetsmessig linje med U2s "Boy" og REMs "Murmur". Klart det er artig å høre, sier Jon Lauvland Pettersen.

Platen er forøvrig re-mastret hos Sterling Sound i New York, og kommer i en real kvalitetsutgivelse med åttesiders utbrettcover og en 16-siders "minibok".