Det første som jeg tenker når jeg leser innlegget i media er at her har ikke Hilde Hansen satt seg inn i saken. Etter hvert så dreide nok tankene mine mot at det handlet mer om å kaste stein på andre, enn å vise politiske forskjeller med dertil inndekningsmåter.

At hun tydelig signaliserer at vi er på forskjellig kurs, er for så vidt ikke noe nytt. Det er heller selvsagt ikke noe ulovlige ved at Ap ved Hilde sier nei til vår medisin når det gjelder økonomiplanarbeidet. Gjennom dette arbeidet skal vi politikere gi signal til administrasjon hva vi ønsker å satse på i Øksnes de neste årene, perioden 2019 - 2022.

Til leserne og Hilde Hansen ønsker jeg å redegjøre for de punktene som Sp og Frp i fellesskap kom med forslag på i formannskapet:

- Ha fokus og styrke lærlingeplasser og sommerjobb ungdom.

Vi mener at de unge er fremtida vår og da må vi invitere de inn i arbeidslivet innenfor offentlig sektor også. Disse unge er mer en stor ressurs enn en kostnad.

- Videre mener Sp og Frp at det å øke innsatsen for å skape arbeidsplasser i privat sektor er utrolig verdifullt for Øksnes-samfunnet. En hver arbeidsplass her skaper flere arbeidsplasser i offentlig sektor. Hvis Hilde ønsker å sitte stille å ikke stimulere til flere arbeidsplasser med dertil nedgang i folketallet, så er vi ikke i samme båt. Den siste nedgangen i folketallet på 60 personer tilsvarer et tap på over 3 mill i inntekter for kommunen.

- Når det gjelder vårt forslag om å tilrettelegge for flere sykehjemsplasser i tråd med behov og signaler, så begrunner vi det med at en plan for langsiktig tenking er viktig slik at økende behov kan dekkes. Det i tråd med funnene i analysen for pleie og omsorg som ble lagt frem til møte.

- Punkt fire her handler om etterslepet på vedlikeholdet av våre veier. Det mener vi må begrenses, slik at vi ikke kommer i en situasjon der vi har glemt asfaltering i en økonomiplan-sammenheng.

Som avslutning så ønsker jeg gjerne at Hilde Hansen plukker bort og begrunner hvorfor vi ikke skal satse på disse fire punktene i Økonomiplanarbeidet for perioden 2019 - 2022 ! Fortell gjerne folket også at kr. 9,5 mill eller 19 årsverk er kostnaden som kommunen må betale de neste årene for en midlertidig modul-skole på Myre. Hvor skal pengene hentes fra eller hvilke stillinger skal bort, lurer jeg på ?

Øksnes Sp har ønsket en forutsigbar prosess gjennom oppvekst-og strukturmelding som ivaretar alle forhold ved overflytting av både Sommarøy og Alsvåg-elevene. Dette inkluderer selvsagt konsekvensene for Myre skole som skal ta imot disse elevene med midlertidige bygninger beregnet til kr. 20 millioner.