Stein-Håkon Eilertsen, leder NOF avdeling Andøya:

– Elvenes og Huitfeldt, jeg nominerer dere herved til Oscar neste år

Høring: Leder i Norges Offisersforbund avd. Andøya, Stein-Håkon Eilertsen, skal delta i høringen på Stortinget tirsdag. – Jeg har god tro på at det vil bli et flertall i komiteen for å legge frem et forslag til Stortinget som gagner saken vår, sier han. Arkivfoto: Mette-Helene Berger Amundsen  Foto: Mette Helene Berger-Amundsen

Meninger

Hårek Elvenes (H) og Anniken Huitfeldt (Ap): Etter å ha lest på blv.no om deres innlegg i Stortinget i dag angående nedleggelsen av Andøya flystasjon, er jeg overbevist om at dere kan nomineres til Oscar neste år i kategorien beste skuespiller.


Siv Mossleth (Sp) fra talerstolen:

– Arbeiderpartiet tenker at basen skal tappes for alt, men området skal ligge der, uten noen aktivitet

Siv Mossleth (Sp) var ikke nådig fra talerstolen under Andøy-behandlinga i Stortinget i dag.


For politikere for hele landet er dere ikke. Ei heller for Forsvaret – og i hvert fall kan dere ikke forvalte våre skattepenger. Når også troverdigheten er lik null, sier det seg selv at dere fortjener nominasjonen.
Men det er ikke sikkert dere når opp i konkurransen om prisen, da det er mange som kan bli nominert. En annen sterk kandidat kan være forsvarsministeren, Frank Bakke-Jensen (H). Jeg er meget spent på hvordan han vil møte personellet og folket når han kommer til Andøya 19. juni. Han har én ting å gjøre, nemlig å forklare med troverdighet hvorfor det er rett å legge ned Andøya. Miljøet på Andøya er et av verdens beste MPA-miljøer, og dette miljøet fortjener respekt og sannhet.
Det samme gjelder for Andøy-samfunnet, som har stått opp og ofret mye for Forsvaret opp igjennom årene. Tåkelegging og bortforklaringer under besøket om noen uker vil sørge for et favorittstempel på forsvarsministeren til Oscar-statuetten. 

– Håper Riksrevisjonen vil se på Andøya-vedtaket

Toine C. Sannes gir ikke opp håpet for Andøya Flystasjon.

 


Uansett: Jeg er helt sikker på at dere vil møte dere selv i døra ved neste korsvei. Det kan fort bli trangt i døra når hele flertallet skal ut samtidig. Jeg kan garantere at vi vil følge med også i fortsettelsen, og én ting kan jeg love dere; Vi er langt fra ferdig med saken om nedleggelsen av Andøya.

Midt i nederlaget: – Det er nå den virkelige kampen begynner

Hilde Flobergseter i «Bevar Andøya Flystasjon» har ikke tenkt å gi seg med det første.