Hårek Elvenes (H) skriver at regjeringen styrker totalforsvaret. Det er vel heller tvert om. Elvenes skiver at regjeringens program skal øke motstandsdyktigheten mot trusler og angrep mot samfunnskritiske funksjoner.Det hverken Elvenes og de andre partiene på Stortinget , Nato og USA vil snakke om er hvorfor de hele tiden fyrer godt opp om å fremme mer hat, terror død, lidelse, sult og ødeleggelse. Svaret er nemlig åpenbart. USA må alltid ha en krig for å sikre interessene til det militær industrielle complex , og for å utvide sitt verdenshegemoni. Nato må på løgnaktig basis og de mest fantasifulle bortforklaringer engasjere seg i kriger og konflikter for å berettige sin eksistens. Etter Sovjetunionens oppløsning er Nato blitt en aggressiv krigsallianse. Det vet Hårek Elvenes meget godt for det går klart frem av Natos strategiske konsept av 2010.

Det var denne regjeringen som gikk inn for å avskaffe beredskapslager av korn. Det er en betydelig svekkelse av beredskapen. En landbrukspolitikk der man først og fremst satser på større enheter og mer avhengighet av importert kraftfor enn produksjon på egne grasressurser er en svekkelse av beredskapen-

Helsereformen er en betydelig svekkelse av beredskapen så lenge man ikke går tilbake til Forvaltningsmodellen. Her må imidlertid først og Ap dele skyld med regjeringen.

Så lenge  ambulansetjenesten ikke kommer under statlig kontroll vil også det være en betydelig svekkelse av den helsemessige sikkerhet for de som trenger det, spesielt i Troms og Finnmark.

ACER vil bety en betydelig svekkelse av elektrisitetsforsyningen i Norge, men det ser ikke ut til at hverken regjeringen eller Ap klarer å innse det.

Jernbanereformen og oppdelingen av NSB i sine enkeltdeler vil også bety en særdeles svekkelse av beredskapen. Det er verdt å minne om Skandalen med Oslo Sporveier da selskapet ble delt opp i 19 selskaper, flere tomme. Dette førte til innkjøpet av de skandaløse Italia-trikkene som kostet Oslos skattebetalere 1 milliard kroner ekstra pluss en stor korrupsjonsskandale.

Når regjeringen nå gir USA lov til å opprette permanente baser på norsk jord å Værnes, Setermoen og Rygge er dette et grovt brudd på norsk basepolitikk uansett hvor mange dumme og tåpelige  orwellske nytalebortforklaringer Ine Eriksen Søreide og Frank Bakke-Jensen kommer med. Amerikanske soldater på norsk jord er en trussel mot norsk sikkerhet, og for USA er basene en fremskutt posisjon for USA,s aggressive krigspolitikk overfor Russland. Det er høyst sannsynlig at USA vil sende soldater og fly til en  fremprovosert krig mot Russland i Ukraina og Georgia, og at Norge dermed ufrivillig kan bli definert som en medansvarlig angriper, og dermed bli slagmark.

Det vil være fullstendig naivt å tro på USA som en sikkerhetsgrantist. USA har ikke ønsket å kvitte seg med sine kjemiske våpen , og heller ikke sine biologiske våpen.I tillegg vet man hvor totalt umennesklige kyniske amerikanerne er overfor andre lands sivilbefolkning. Det er nok å nevne USA,s bruk av utarmet uran i Irak med de grusomste konsekvenser for sivilbefolkningen. Utarmet uran har en halveringstid på 4.2 milliarder år. Dessuten applauderer Jens Stoltenberg utviklingen og bruk av mindre atomvåpen på slagmarken.

Hvem er det regjeringen ønsker å tilfredsstille med denne totalt uansvarlige forsvarspolitikken der forsvaret av Norge og innbyggerne er underordnet. ? Det må være USA og Natos agressive krigshissing og ønske om å spre mer død, terror, ødeleggelse lidelse og nød.

Det ser ikke ut til at hverken Hårek Elvenes, regjeringen eller Ap ønsker noe sterkt nasjonalt forsvar i Norge , og leve i fred og fordragelighet med Russland, men at man bare ønsker å være lydige underdanige lakeier med ryggrad som en seigmann , men bare støtte opp om USA, og Natos Folkerettsstridige kriger og ønske om hegemoni. Regjeringen og norsk forsvarspolitikk i dag er en skandale, og svekker både forsvaret og beredskapen.