Det fremstår svært merkelig at en ikke tjener penger på drift av Tinden i turistøyemed. Med svært lave kostnader i form av gjeld skulle det være en enkel sak. Her kan hus og båter leies ut, en kan søke om støtte for ungdommer i sommerjobb for cafe etc.

Om en ikke kommer opp med en plan for inntektserværvelse og heller ikke jobber med å få inn ressurser i styret som kan ta dette videre kan en jo se for seg at stedet blir solgt til private som kan videreføre oppgaven. Lurer på hva kjøpesummen kan bli når en kan argumentere med at en må forsvare gjeld samtidig som en drifter stedet, når dagens drivere, med mye bedre forutsetninger, ikke ser ut for å få til å klare å tjene penger. Jg ser for meg at folk i bransjen som kjenner området vil stå klare for å kjøpe til en billig penge.

Det ser ut for at stifterne ikke legger seg bort i driften og ikke stiller noen krav til hva de ønsker seg for utviklingen av stedet i fremtiden.

At kommunen som absolutt burde vært på banen er så stille selv etter oppfordring om en uttalelse synes jeg vitner om at kommunen står rådløs og ser på mens andre legger premissene for arvesølvet. Kommunen må da ha hendene på rattet når vi snakker om en ressurs som burde være et «fyrtårn»for hele området. Ser dere ikke potensialet? Dette har offentlig interesse og jeg er sikker på at det er mange som venter på svar fra ordfører i Øksnes kommune.