Erik M Bugge, tidligere daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen

– MUSAM-jubileet – takk til alle og til en

MUSAM-konsert

Meninger

Takk til alle dere som sto bak den store MUSAM-forestillinga, «Grenseløs» sist søndag i Møysalen. Dere var et synlig og usynlig kobbel av mange dyktige voksne både foran og bak scenen som satte over 200 unge i sentrum. Dere gjorde forestillinga til noe av det beste man kan få til på tvers av kommunegrensene, et eksempel på krevende regionalt kultursamarbeid på sitt aller beste!


På høyt nivå i Møysalen

Søndag ettermiddag gikk jubileumsforestillingen Grenseløs i Kulturfabrikken på Sortland.

 

Ambisiøst løp


Jeg kjenner ikke detaljene, men vet at initiativet til 30-årsmarkeringa kom fra MUSAM-koordinator Randi Lervik som la opp et ambisiøst løp sammen med kulturskolerektorene, sceneinstruktøren og avdelingslederen for musikklinja. Jeg vil likevel fremheve en av de som utgjorde det usynlige limet i forestillinga, Hilde Johanne Hansen, produsent og deltaker i planlegginga fra første stund.

Hildes sentrale roller 


Hilde har spilt sentrale roller i det meste av det Kultursamarbeidet i Vesterålen har fått til gjennom 35 år. Jeg nevner i fleng prosjekter som: «Kultur – eldre» fra slutten av 80-tallet, «Kultur – skole», LATERNA MAGICA, den store barnekultursatsinga i Vesterålen, «Barndom i flo og fjære» som endte opp i Harstad kulturhus under Festspillene i Nord-Norge. Ikke minst gjelder det skriveprosjektet for ungdom, «Slipp språket løs!», «Tilbakestrøm» og den omfattende tusenårsmarkeringen med Golfstrømmen som metafor og inspirasjonskilde. Og nå sist søndag, MUSAM-forestillinga, «Grenseløs».

Alle som sto bak forestillinga fortjener stor, stor takk, men Hilde fortjener en spesiell takk!