– NOAH svært skuffet over at regjeringen tillot ulvejakt

– Nå er to ulver allerede skutt – før retten i det hele tatt har fått ta stilling til om jakten burde stoppes, uttaler NOAH.

NOAHs leder Siri Martinsen.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Meninger

«De som vil verne truede dyr, avfeies av regjeringen – det var klart konfliktskapende å la ulvene bli skutt før rettsmøtet», uttaler NOAH.

– Vi er svært skuffet over at regjeringen ikke engang ville utsette ulvejakten i nyttårshelgen, slik at retten kunne få ta stilling til NOAHs begjæring om midlertidig forføyning mens dyrene enda var i live. Vedtaket om skyting i ulvesonen bør prøves rettslig – og vi kan ikke se at departementet begrunnet noe som helst hastverk i denne saken. Vi ser på det å la jakten brake løs før rettsmøtet, som klart konfliktskapende. De som vil kjempe for truede dyrs rettigheter, avfeies av regjeringen, sier leder i NOAH – for dyrs rettigheter, Siri Martinsen

I morgentimene har NOAH allerede fått mange henvendelser fra fortvilte mennesker som føler seg overkjørt av vedtaket om å skyte i ulvesonen – ikke minst mennesker som bor der selv.

– Folk er fortvilte fordi regjeringen ikke ga disse ulvene én eneste sjanse, og fordi den norske politikken blir stadig verre overfor truede dyr og natur. NOAH prøver her å beskytte truede dyr ved å gå rettens vei, og vi vil ta dette videre selv om regjeringen nå har fratatt oss sjansen til en reell prøving av den midlertidige forføyningen. Det er helt grunnleggende for å opprettholde respekten for rettssystemet og de politiske prosessene, at denne type kontroversielle og, etter vår mening, grunnlovsstridige vedtak kan prøves i retten. Men nå har vi altså ikke fått denne muligheten, og folk er opprørte og fortvilet over hvordan regjeringen ser ut til å la skyting av ulv gå foran alle andre hensyn, sier Martinsen.