– Flyktninger er ikke bare ord, saksnummer eller regnestykker! De er mennesker

Randulf Nedrum skrev innlegget under på Facebook etter nedleggelsen av Bankplassen ble kjent. Etter påtrykk fra kjente, har han sendt dette til Vol for publisering her. Det er ikke endret fra innlegget på Facebook, og må ses i lys av at det er skrevet i affekt. Dette opplyser vi etter oppfordring fra Nedrum selv.
Meninger

UDI virker å ha gjort en kalkulert og kynisk nedlegging av asylmottaket på Melbu, som skal plutselig gjennomføres i all hast. Vedtaket om nedleggelse slipper de ned over lokalsamfunnet før politikerne har funnet sin plass som følge av kommunevalget. På dette tidspunktet skal det godt gjøres at man klarer å stable seg godt nok på bena til forstå hva som egentlig skjedde før det er for sent. Var dette et tilfeldig tidspunkt? - Man kan jo undre seg.

Dette skal ikke lastes lokalpolitikere, dette er det langt «mektigere» personer som har misbrukt sin stilling til.

Dette innlegges skrives i frustrasjon og med sterke følelser - nærmest med sinne til hvordan noen kan sitte på sin høye hest å vedta så drastiske endringer i livene til så utrolig mange mennesker.

Det er ikke tatt noen menneskelige hensyn i denne saken, og den eneste beskjeden disse flyktingene har fått er at før nyttår - så bor du et eller annet sted, men ikke på Melbu. Man skal altså legge ned et mottak før man har gjort seg opp en mening om hvor de skal ta veien. Man skal rive vekk et trygt fundament, vennskapsbånd og all tro på at integrering faktisk fungerer. Joda, det er en teoretisk mulighet de kan komme tilbake, man må bare sørge for å traumatisere de litt først, sånn i tilfelle. Psykologisk krigføring, Machiavelli ville vært stolt av dere!

Hadde det ikke vært mulig å gjøre dette mer skånsomt? Jo, det tror jeg absolutt! Men nei, det blir gjort hensynsløst uten snev av empati. Var målet å trykke disse menneskene ytterligere ned? Vel, jeg mistenker det. En så uryddig og lite gjennomtenkt prosess gjør at man virkelig må lure på hva i all verden UDI driver med.  Kan jeg opprette et mistillitsforslag mot UDI? - Det er jo fantastisk udugelig, kynisk,kunnskapsløst og moralsk forkastelig hva dere har fått til.

«Flyktninger» er ikke bare ord, saksnummer eller regnestykker! «Flyktinger» er mennesker - riktignok fra et annet land, men de er våre mennesker, våre venner, våre barn og de er en berikelse i et lite lokalsamfunn. Personlig, så er dette akkurat det, personlig!

Så om du, ja, akkurat du! Om du var med på å ta en slik avgjørelse eller støttet denne prosessen - vær vennlig å vurder å slutt i jobben din. Du er overhode ikke skikket til å jobbe med mennesker!

Jeg håper regjeringen tar grep å rydder opp!

Forkastelig!!


UDI har blitt forelagt innlegget , men ønsker ikke å svare på innlegget