– Kanskje er det ikke nok med boller og leksehjelp?

Meninger

Over hele verden krever millioner av barn og unge at nå må vi voksne ta tak i de alarmerende miljøproblemene som tårner seg opp.

Over hele verden er det også stadig flere bekymrede besteforeldre som engasjerer seg og som støtter opp om barnebarns kamp for ei levelig framtid. Besteforeldrenes klimaaksjon er ei slik gruppe.

Ei bestemor sier dette: «Kanskje er det ikke nok med bleieskift, barnevakt, boller og leksehjelp, gaver og ferier? Kanskje må vi også løfte blikket og prøve å bidra til at kloden er god å leve på når de blir voksne?» (Gro Nylander)

Vår generasjon, etterkrigsgenerasjonen, har i vår levetid opplevd ei enestående velstandsutvikling, men vi har, gjennom det, forsynt oss grådig av jordas ressurser. Konsekvensene av velstandsfesten vår er det våre etterkommere som må leve med når de blir voksen. Det blir ikke lett, og de kommer helt sikkert ikke til å takke oss.

Vi i Besteforeldrenes klimaaksjon veit at det er mange flere i besteforeldrealder som deler våre bekymringer og vårt sinne over politisk handlingsvegring. Samtidig som forurensning og utslipp av miljøskadelige klimagasser øker.

Å engasjere seg hjelper på vår avmaktsfølelse, og gir de unge etterlengta og nødvendig støtte.

Ei ung jente sa det slik: «Besteforeldrene mine var med meg på markeringa på torget og KLIMABRØLTE». Hun var stolt av dem!

Gjør flere barnebarn stolte av sine miljøbevisste besteforeldre!