- Jeg oppfordrer dere som har tenkt å feriere i Norge til å velge Nordland

Meninger


Det blir en annerledes sommerferie for mange. Men det betyr ikke at den behøver å bli noe kjedeligere enn andre år. Tvert imot! Jeg håper og tror denne sommeren kan gi oss mersmak på norgesferie, og alt det fantastiske Nordland har å tilby.

Jeg ser frem til å feriere med familien i Nordland. Opplevelsene kan nevnes i fleng: Med Seløy Kystferie og Havkanten på Helgeland, får man oppleve rib-safari og overnatting i lavvo eller fyrtårn, eller kajakturer i det som må være Norges flotteste skjærgård. Sistnevnte har samarbeid med Støtt Brygge lengst nord på Helgelandskysten.

Han Sylte, en familiebedrift i Valnesfjord, tilbyr kortreist mat av den høyeste kvalitet, laget på “gammelmåten”. Fiskeværet Hovden, ytterst i Bø i Vesterålen, har så fine og hvite strender at man skulle tro man befant seg på en gresk øy. Der kan man oppleve nordlyset på vinteren, midnattssol nå og sporty aktiviteter for hele familien. Og så må vi ikke glemme våre flotte hoteller med dyktige ansatte som tilbyr både mat i verdensklasse og aktiviteter i fleng.

Amerikanerne og kineserne betaler i dyre dommer for å oppleve Nord-Norge. Vi i Nordland har det hele - attraksjoner i verdensklasse - rett utenfor dørstokken. Det kan være lett å glemme det.

Men det er nå de trenger oss disse bedriftene. Reiselivsnæringen sliter i møte med stengte grenser og avbestillinger.

Dersom vi ønsker at disse bedriftene og opplevelsene de tilbyr skal være der for oss i fremtiden, bør vi bruke dem nå. Jeg oppfordrer dere som har tenkt å feriere i Norge til å velge Nordland. Velg lokalt. Velg bedriftene som skaper verdier og jobber i Nordland. Støtt opp om ei viktig næring for Nordland og Norge.