- Norge bør ta imot 500 asylsøkere nå 

Meninger


Brannen i Moria-leiren er en akutt og prekær nødsituasjon. Sortland bør si klart fra til regjeringen at vi er villige til å ta imot sårbare mennesker med behov for et sted å bo, mens asylsøknaden deres blir behandlet.

Jeg oppfordrer ordføreren til å ta initiativ til en haste-uttalelse i morgendagens kommunestyremøte.

Hvis alle EU-land nå tar imot 500 flyktninger, så hadde alle i leiren fått beskyttelse og asylsøknaden sin behandlet og unger slipper å tilbringe nok en vinter i telt under umenneskelige forhold.

500 er ikke et høyt antall, og de kan tas imot i Norge kontrollert og forutsigbart.

Når regjeringen tvinner tommeltotter er det kommunene som må ta ansvar - og jo flere som stemmer i jo mer øker presset på regjeringen. Sortland har allerede meldt at vi har kapasitet til å ta imot mennesker på flukt, og nå er tida kommet for å minne regjeringen på dette.