Kjære politikere i Sortland kommune! 

Meninger

Vi er helt imot at bassenget på Maurnes skole ikke blir reparert.

For det første så trenger alle elever å lære seg å svømme. Det er viktig at elever lærer seg å svømme fordi hvis man havner i en båtulykke og ikke kan svømme, kan man drukne.

For det andre så får vi lengre tid i bassenget enn når vi må busse til Sortland og dele det mange andre elever. Hvis vi har flere basseng i kommunen får elevene bedre tid i svømminga og vi lærer mer. Hvis vi får ha svømming her på Maurnes så får de andre elevene som ikke har svømming, svømmetiden vår i Sortlandsbassenget. Da blir det rettferdig!

For det tredje er det ikke lurt at vi må kjøre så masse med buss for å komme til bassenget. Da bruker vi mye drivstoff. Det er ikke bra for naturen og miljøet!

For det fjerde så koster det masse for skolene å kjøre buss hver uke. Det koster ca. 7000 kr per uke å ta buss til svømmebassenget.

For det femte så brukes ikke bassenget bare i skoletida, vi kan også bruke det på fritida vår. Da får vi trent kroppen vår. Det er viktig for å bli sterk og holde seg i god form. Det er viktig å ha noe å gjøre om ettermiddagene.

Vi synes det er trist at mange elever i kommunen ikke får svømming. Vi har hørt at det er noen elever som ikke får svømming I det hele tatt. Det er dumt.

Vi mener at det er bedre at vi har et svømmebasseng på Maurnes.

Vi skulle ønske at vi heller fikk penger til å reparere bassenget i stedet for å bruke pengene på buss.


Vi håper at bassenget blir reparert.