Etter nok en sommer med ekstreme temperaturer er 2023 på god vei til å bli det varmeste året noensinne – og det stopper ikke der.

Menneskeheten er på tynn is, og den isen smelter stadig fortere – særlig i nord.

Besteforeldre i Norge og i mange andre land engasjerer seg og organiserer seg fordi vi er svært bekymra for hvordan klimautviklinga vil påvirke barnebarnas leveforhold. Besteforeldre legger press på politikere fra alle partier for å ta miljø og klima på alvor.

I Norge er nå nesten 7000 besteforeldre med i Besteforeldrenes klimaaksjon, 200 av dem bor i Vesterålen. Men vi er overbevist om at mange, mange, mange flere enn disse 200 er opptatt av hva slags framtid barnebarna deres har i vente, og kan tenke seg å være medlem i BKA, hvis de bli spurt. Flere medlemmer vil gi oss større tyngde når vi jobber mot de politiske partiene.

Derfor er vi nå i gang med en verveaksjon som skal vare ut november. I løpet av denne tida vil vi være aktive på Facebook, i avisene, på stands, dele ut løpesedler og oppfordre deg til å være med å vise di bekymring for framtida til barn og barnebarn.

Hvis barnebarnet ditt spør deg: Kan du gjør nåkka så snyen ikkje bli heilt borte?

Da kan du svare: Jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon. Det hjelper!