Norge mangler rundt 30.000 blodgivere for å dekke opp for behovet for blod, samtidig nektes mange å gi blod, som for eksempel homofile og andre som betegnes som risikogrupper.

I dag har vi strenge regler for blodgiving i Norge og det med hensikt, likevel bør man ikke nekte homofile å gi blod på generelt grunnlag av smittefare av HIV-viruset. Homofile menn eller menn som har hatt seksuell omgang med en annen mann, har ifølge helsedirektoratet en økt risiko for å bli smittet med HIV og hepatitt.

Ifølge fagfolk har altså homofile menn høyere risiko for å bli smittet med HIV og hepatitt, disse og eventuelle andre sykdommer vil komme frem i testingen av nye eller gamle blodgivere. Fremskrittspartiets Ungdom mener derfor at de homofile som oppfyller de samme kravene som heterofile skal få muligheten til å være blodgivere.

Det er utrolig viktig at alle som mottar blod er hundre prosent trygge på at blodet ikke er smittsomt, men mange av de som nektes i Norge får gi blod på en forsvarlig måte i andre land. Derfor mener vi i Fremskrittspartiets Ungdom at tiden er inne for å fjerne de generelle forbudene for noen grupper, og la alle som oppfyller de strenge kriteriene få muligheten til å være blodgivere.

Det er et paradoks i dag er at i stedet for å åpne for at homofile kan gi blod, så importerer vi heller blod fra andre land som for eksempel Sverige. Det kan da i praksis være blod fra en svensk «bög», men ikke en norsk «homo». Fremskrittspartiets Ungdom ser utfordringen med at vi i dag trenger mer blod, derfor mener vi at det burde åpnes for at homofile menn også kan gi blod.

Rudi Helmersen, formann Nordland FpU