Det er blitt tradisjon at Sortland barnekor med sin dirigent, Mette Dyrnes, setter opp et syngespill som korets avslutning på vårhalvåret. Dette året ble intet unntak.

Onsdag kveld 1. juni var det syngespillet "Spille på lag" av Tore Thomassen som stod på programmet i Sortland kirke. Handlingen var lagt til Ecuador, og tar for seg hvordan det er å være funksjonshemmet i dette landet, og at det er store forskjeller på jenter og gutter når det gjelder å spille fotball. Jentene skal være hjemme å gjøre husarbeid og passe småsøsken.

Vi får imidletid kjennskap til ei ny tid der også jentene får spille fotball, og funksjonshemmede blir kalt “Ninos especialse “, spesielle og unike barn. Vi fikk lære om Ecuador, bl.a av et billedspill som ble vist fortløpenede under konserten.

I disse syngespillene er det alltid endel av barna som er solister, og de klarte sin oppgave med glans. Et band med 4 rutinerte musikere akkompangnerte sangene på en glimrende måte. Det er alltid en god opplevelse å lytte til disse syngespillene.

Jeg må berømme dirigent Mette, som tar på seg denne oppgaven å instudere disse  år etter år.

Vel blåst, Sortland barnekor, god sommerferie, og vi gleder oss til igjen å få muligheten til å  lytte til frisk sang til høsten.

Kjell Ola Nygård