Dette er oss, «der oppe i nord»

Nedlegging av høyskoletilbud i Nordland er større enn Helgeland, dette er oss «der oppe i nord», men det er også større enn nord. 

Christine Meisterlin (sorry for at hun smiler).   Foto: Jenny Dahl Bakken

Leserinnlegg

Dette gjelder hele den desentraliserte bostrukturen i Norge, bygdene på Vestlandet, øyboerne og fjellbygdene. Hvert tettsted og vær som ønsker å fortsatt leve der lufta enda er rein, og ressursene skapes. Vi som også trenger lærere og helsearbeidere, selv om vi ikke har kommuner med over 50.000 innbyggere. 

Å flytte papir er også en jobb som må gjøres, men havet, jorda, fjellet og skogen er der nye ressurser hentes. Når utdanningsinstitusjonene «oppe i nord» legges ned, vil de andre i distriktene følge etter. Distriktene blir ribbet for muligheten til å utdanne sine egne som ønsker skolegang enten samlingsbasert eller nært heimen. 

Signer oppropet for alle oss som bor «der oppe», «der ute» eller «nedi der», vi er mange når vi snakker med én røst.

Christine Meisterlin, stolt medlem av Utdanningsforbundet «der oppe»